Före, under och efter julen 2009

Hejsan!

Tänkte uppdatera lite grann nu om hur vår jul var i år. Den fjärde advent så var vi ut på julmarknaden i Furuvik. Det var jag, Oliver, Robin, Anna och Linda. Otroligt mysigt och vackert med alla ljus var det. Oliver tyckte det var jätteroligt och passade hans åldersgrupp super enligt min mening. Det var julstämnings förhöjande och absolut något som kan komma att göras till en tradition.



         
Bilden gör sig inte rätta   Kära syster ♥          Kära Linda ♥
för hur vackert trädet var!

         
Oliver och Tomten           Ponny ridning                 Karusell åkning

    
Robin ♥                          Anna och Oliver i kaffekopparna ♥

Julaftonsmorgon spenderades hemma hos min mamma och pappa där också Anna och Linda var innan de drog vidare. Härligt god mastodont frukost och julklappsöppning var det. Sen bar kosan iväg till familjen Westin i Sätra där julaftonen firades med glögg, mat, Kalle Anka, Tomten, mer julklappsöppning och gotta. Hade i ett par dagar känt mig lite krasslig och på em så kände jag mig allt mer slut så vi åkte hem 17:45. Tog tempen när jag kom hem som visade 38,2 grader, inte konstigt att man kände sig lite borta.


Robins julklappar!


Olivers julklappar!




Juldagen och annandag åt vi rester hos mamma och pappa, spelade Buzz och singstar på PS2. Sen har dagarna bara flytit på. Ishockey har det varit på Tv och min och Mattias jultradition att titta på Sagan om Ringen filmerna är snart klar. Vi har titttat fram till sista halva filmen. Jag har varit på bio med syster vi såg Göta Kanal 3 som var rolig och bra men mest härligt mys med syster. ♥ Jag och Mattias har också varit på bio och vi såg Avatar som var grymt mycket i min smak. :)


Igår badade vi med Carro och hennes syskonbarn. Tusen tack för det, var jätteroligt! Vi hade tänkt åkt pulka men med -18 ute så var ingen särskilt motiverad. På kvällen var Anna, Rosanna, Edvin, Paulina, Vincent och Theodor här hemma. Våra karlar var på Brynäs match och svirade runt. Jag, Paulina och barnen hyrde film till barnen och åt här hemma innan de andra kom. Gott! Vi tittade på barnfilm, snackade och spelade lite spel. Trivs i erat sällskap tjejer! :) 

Idag ska vi fira in 2010 med Anna och Linda vilket jag ser fram emot! :)

Om vi inte hörs innan så önskar jag er alla ett gott 2010 med mycket kärlek, skratt och välbefinnande!

Puss och Kram från Sara



God Jul

hoppas jag att ni alla har haft! Det har vi och den har spenderats borta till stor del därav den dåliga uppdateringen. Men som vanligt kommer den vid ett senare tillfälle... :)

Gott slut på 2009 till er alla! ♥

tors, fre och lör

Hej hopp!

I torsdags så var jag och Robin hem till Rosanna och Edvin på lite "öppnis mys". ;) Det bjöds på lunch och gott sällskap. Det var Olivers sista dag på förskolan för detta år så nu har han jullov och återkommer den 12/1-2010. Herregud nästa år kommer Robin också börja där! (förhoppningsvis, troligtvis där) Tur att det inte är förrän i slutet av augusti dock.

Igår så mös vi hemma på dagen. Vid middags tid så åkte vi förbi Waynes och köpte med oss lite mat hem till Viktor, Hanna, Isak och Thea. Det var sååå länge sen vi sågs så det var trevligt! :) Barnen bytte julklappar och Isak fick en liten gud sons present eftersom han hade dopdag i onsdags. Mattias är ju stolt fadder till gullungen. :) Oliver och Robin fick en boksamling av Disney sagor. Å är det nått vi gillar och gör ofta så är det ju att läsa för barnen (nåväl för Oliver, Robin är ju liiite liten ännu för att uppskatta det). De fick också kylskåpsmagneter iform av bokstäver och siffror. Senare på kvällen kom Jessica hit för att vara barnvakt åt våra sovande gobitar. Jag och Mattias skulle på bio med mamma, pappa, Anna och Linda. Vi såg Stieg Larssons tredje Luftslottet som sprängdes och den var riktigt riktigt braaa! :)

Imorse vaknade jag med halsont, huvudvärk och snuvig. Mådde inte alls ballerina... Mattias hämtade näsdroppar, alvedon, ett glas vatten och näsdukar åt mig medan Robin tuttade. Jag intog allt och sov tre timmar till och nu känner jag mig som vanligt igen... skumt... Men tur var väl det för jag hade lovat Oliver att vi skulle koka knäck idag. Tror aldrig att jag lyckats så bra med knäcken som i år den var supergod! (tycker iaf jag och Oliver) Mamma och pappa frågade om Oliver ville hjälpa de att klä granen så han befinner sig där nu. Mattias är på kontoret/stan och Robin sliter i mina byxor och skriker mamma (måste slå av datorn nu!). Jag och lillen ska med syster ut till Valbo en sväng så med det sätter jag nu punkt. :)

Trevlig lördag! (imorgon fjärde advent!)

Bye bye!


SNÖ

Oväntat att jag med kommenterar detta underbara fenomen i vårat vinterland. :) Jag älskar snö och vinter mycket mer än sommar och sol. Visst jag älskar att resa till värme, sol och bad men då har jag valt det själv. Sen har ju sommaren en fördel och det är ju att man slipper alla dessa vinterkläder, men när allt väl är på så är det frid och fröjd! :) Imorse när vi lämnat Oliver på förskolan och Robin somnat i vagnen så gick jag i min egna lilla värld och luktade i luften (inte på blommorna som Ferdinand här int). Det är en härlig luft av snö och kyla! :) Jag fick sånt sug av att sätta på mig slalomskidorna och dra till fjälls. Tänk er en kopp varm choklad i snön efter några härliga åk... mmm får bli efter nyår nån gång.

Igår hade Oliver Lucia på förskolan och det var ju perfekt snön kom må jag säga. Han var så duktig och det var verkligen julstämmnings höjande. Sen skottade jag två ggr igår och drog såklart kidsen i pulka. :)


Världens finaste pepperkaksgubbe med tomteluva! ♥

       

Älskar mina barn, min man och mina hundar oändligt mycket! Vad vore jag utan er! ♥

Bye!


Projektet + diverse

Hejsan!

Då är det äntligen dags att avslöja vad mitt projekt var. ;) Gud vad nördigt det känns! Iaf så har vi rivit ut hela tvättstugan med stommar och allt. Det enda som är kvar är golvet. Ny väv, nymålat tak, nya golv & taklister, nytt dörrfoder, nya stommar och alldeles alldeles underbart känns det. :) Tyvärr så har jag inga bra före bilder men hittade två på hundarna inne i tvättstugan som kanske kan ge en bild av hur det var innan.

FÖRE:

    

EFTER:

    

    



Det tog mycket tid men med hjälp av världens bästa pappa ♥ så är det äntligen klart! En sak kvar bara och det är att koppla in vattenkranen och avloppet till hon. Men det går inte att göra något åt så länge inte rörmokarn kommer. (Å jag undrar vart han tog vägen?!) Tusen tack till mamma också som hjälpt till med Oliver och Robin!

Mamma och Pappa - Ni är BÄST!

Sen har Robin numera TVÅ tänder (nere i mitten), han är 72cm lång och väger 10680gr. Han har fått sitt första brev hemskickat också.

Hela familjen är vaccinerad mot svininfluensan. Alla fyra.

Julbord har vi blivit bjudna på av mamma och pappa på Scandic. Tack igen det var super!

Oliver, jag och Mattias har haft magsjuka... usch och fy!

Nästan alla julklappar är klara. Skönt!

Julstädat och pyntat här hemma.

Middag och biodejt med vänner (New Moon). Mytche trevligt!

Middag och biodejt med vänner (2012). Mytche trevligt! Den kvällen sov Robin borta för första gången i sitt liv, 8 mån och 1 vecka gammal. Gick jättebra hos mormor och morfar. :)

Har ju säkert glömt en hel del fina upplevelser nu... men lite om vad vi gjort de senaste veckorna.

Just ja vi har varit på Tomteland! Oliver var inte ett dugg rädd för tomten och gillade verkligen att vara där. :)






Nu är det film på tv som gäller!

Ha de gött!

Pussokram!

 





 


Pepparkakor

Hej hopp!

Idag har jag och Oliver bakat pepparkakor av degen som mamma gjort till oss. :) Det var roligt och mysigt med goda peppisar som resultat! Robin satt på golvet om mumsade smörgåsrån medan jag och Oliver sjöng diverse sånger. Av någon konstig anledning så älskar Oliver när jag sjunger, han skulle kunna sitta hur länge som helst och lyssna på min kråksång! haha. Han bjöd även han på en egen komponerad version av "mors lilla olle" som jag tänkte dela med mig av till er:

Mors lilla Olle i skogen gick...
plockade blåbär så stålar han fick... (!!!)


Jag höll på skratta ihjäl mig! Det är mycket skoj från den lilla munnen som kommer ut nu för tiden.

Känner mig lite back in buisness med bloggandet igen så ni kan vänta er fler inlägg från mig nu. :)

Hej svej!


OJ vilken...

...rolig blogg jag har! ;) Men helt ärligt så  har jag jobbat som en toka här hemma på all min ensam tid!  Ska lägga in lite foton på datorn ikväll så kanske (bara kanske) det kommer ett mastodont inlägg senare.

Ha det bra! :)

Bye bye

RSS 2.0