Bakat

Go kväll!

Idag när vi vaknat, ätit frukost och slappat ett tag så åkte jag och Oliver och handlade på Ica. Tänkte att vi skulle baka till hans kalas tillsammans. Skönt att bara plocka fram ur frysen då eftersom det kommer finnas en liten bebis då. :) Jag hann inte med att baka allt jag tänkt mig men det fick räcka för idag. Sockerkaka, blåbärsmuffins, dumlekakor och chokladbollar blev det, hjälpen från Oliver uteblev dock! ;) Hans hjälp bestod av att äta en dumlekola och lite pärlsocker... han tyckte inte att det var så kul att baka idag helt enkelt. En annan dag ska vi baka bullar, kladdkaka och mockarutor! Frågade Oliver om vi skulle bjuda på paj på födelsedagen också! Nej, vi ska ha smörgåstårta med lax ,sa han! Så han får helt enkelt bestämma vad som ska bjudas på hans dag. :)

Efter att jag bakat klart så nattades Oliver och Mattias skulle sen ut och gå med hundarna. Fick ett litet städryck så jag städade båda toaletterna och sen fortsatte jag med att dammsuga hela huset (Mattias tog övervåningen när han kom hem). Imorgon ska det bytas sängkläder men nu är det ryggläge i soffan med vindruvor och pärltomater som hägrar!

Orkar nog inte ligga framför Tv:n så länge ikväll, ska nog ta en varm dusch och läsa i sängen istället. :) Men först lite belönings mums..haha

Trevlig helg! ♥


Slutspel

Brynäs gick till slutspel i elitserien alldeles nyss!! :) De besegrade Timrå på hemmaplan med 4-3 och det var ett rättvist resultat! Grattis Brynäs. Anna och Linda var här och tittade med mig och det var mycket trevligt!

Vi har varit hemma hos Lia och Zandra och hälsat på idag. Oliver älskade deras katt Mollie och ville också ha en. Som vanligt hade han roligt tillsammans med Lia. ;) Tack för ikväll tjejer!



Gullungarna i maj 2008 när Lia sovit över hemma hos oss! :)

Hej då!

Torsdag

Idag har jag varit hos barnmorskan och alla värden var som vanligt bra. Huvudet är fortfarande ruckbart och ligger hemskt långt ner. Vi bokade in ett besök igen den 12 mars, men det hoppas jag att jag slipper gå på! :) Sen bokade vi in efterkontrollen den 19 maj. Herregud på efterkontrollen har jag ju med mig en bebis! :)

Efter besöket så åkte mamma och jag och hälsade på Viveka, Maria och Stina. Det hade varit roligt att ta med Oliver men han såg fram emot förskolan så himla mycket, han tjatade hela morgonen. Han går ju inte mycket alls där nu och jag vill inte ta ifrån honom de få timmarna i veckan som han får vara där. Vi ska iaf snart åka hem till Zandra och Lia och hälsa på deras katt Mollie. Lill hjärtat tyckte att vi kunde lämna bort Tova och Ella sen kunde vi skaffa en katt vi med... roligt hur barn tänker ibland. Vi ska handla med oss pizza också så det ska bli mumsigt!

Viktor och Hanna har fått en liten dotter också! :) Ett stort varmt grattis till er! Jag har sett henne på kort och hon är sååå söt! ♥

Det är mycket bebisar nu och nästa gång är det faktiskt vår tur! :) *Lycka* Man känner verkligen hur mycket man längtar efter att få träffa vår andra lilla son just nu. Vill bara kramas och pussas med min familj i resten av mitt liv! :)

Heja på Brynäs nu ikväll också! Om de vinner så är det slutspel!

Kram!



Dagen

Hejsan!

Just nu ligger jag i soffan och skriver ett blogginlägg. Mattias och Oliver badar uppe. 
 
Jessica (Mattias syster) och hennes sambo Gabriel kom hem ifrån en tre veckors semester ifrån Thailand igår... så avis!!! :) Vi var allesammans bjudna på lunch hem till svärföräldrarna idag, mycket gott by the way. Vi fick se två fina pepparkakor ;) och massa fina kort. De hade haft det bra och det var roligt att höra om deras äventyr. Jag älskar att resa och Thailand är något jag bara längtar att få åka till, men det måste vänta tills barnen blivit lite äldre. Vi fick iaf lite presenter av de, tack snälla!



Fina örngott som det står mama och papa på! ♥

                

Billabong T-shirt till Oliver           Billabong badbyxor till Oliver    

Idag skulle Oliver till Dramaskolan också, men de hade tydligen sportlovs stängt! Eftersom jag hade så ont förra veckan och var upp till förlossningen så gick vi aldrig dit förra veckan, men vi ringde och berättade att vi inte skulle komma iaf. Jaja sånt kan väl hända den bästa men Oliver var ganska besviken när vi drog i dörren och den inte gick att öppna... Va trååkigt sa han. :( Men med en banan i bilen så blev han nöjd igen. :)

Min slempropp har släppt idag också... kanske, kanske, kanske är det dags för en förlossning snart? Det är ju iaf ett tecken på att det kommer att ske inom några veckor. :) Apropå förlossning så ringde våra vänner Hanna och Viktor igår kväll. Hannas vatten hade gått och hon hade börjat få värkar. Efter att de pratat med oss så skulle de senare åka in till förlossningen, vi har inte hört något än så kanske har de fått sin bebis nu? :) De hade tid den 7 mars, så nio dagar före oss egentligen. Väldigt spännande tyckar jag att det är iaf! :)

Nu ska familjen titta på Americas funniest Homevideos! En liten grej vi gjort varje dag nu. :)

Kram!

Kungligt bröllop!

Ja det var ett tillkännagivande om en förlovning mellan kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel som det varit sånt rabalder om hela morgonen. Inte helt oväntat tycker jag, det har ju spekulerats om det i flera år. Det är alltid trevligt när två människor bestämt sig för att dela sina liv och så även nu! Jag gillar att vi har monarki i Sverige, tycker att det är lite mysigt på något vis. Det kan verkligen inte vara ett enkelt liv de lever heller med alla regler och hökögon på sig hela tiden. Hur som haver så har vi ett kungligt bröllop att se fram emot försommaren 2010 och jag önskar de iaf ett långt och lyckligt liv tillsammans! :)

Har fortfarande inte fått min andra värk heller. ;) Men så här långt har jag gått i min graviditet nu:

Min graviditet - BF Mån 16 mar 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 24 feb 2009.
Din graviditet startade Tis 10 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 24 jun 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 mar 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hemma

Nu har jag lämnat Oliver på förskolan, vi brukar ta en promenad med hundarna dit. Idag sa Oliver så här : -Mamma jag ORKAR inte gå! Du kan dra pulkan. haha. Jo tack din höggravida mamma ska dra dig i pulkan med två hundar i andra näven! Sagt och gjort, så fick det bli iaf! Ella och Tova drar ju aldrig tack och lov.

När jag kom hem så dammsög jag huset, tycker att det luktar så gott av dammsugaren. Sen vet jag inte om jag vågar berätta men oj vad det luktar gott i garaget! Bensin blandat med lite kyla från vår ihärdiga vinter. Tror att det är mina gravidhormoner som spökar med mitt luktsinne! Jag ska inte köpa något i "lukta gott" vägen nu iaf, anar att jag kan komma att ångra mig inom ett par veckor då. :)

Nyss ringde en man vars hund jag brukar klippa och frågade om jag hade tid att trimma henne lite senare. Det kan jag ju såklart göra, brukar gå relativt fort att bara trimma till lite grann. Så kl.17 kommer Gina med husse hit. Kom att tänka på igen hur mycket jag önskar mig ett trimbord! Egentligen fattar jag inte varför jag inte köpt mig ett, ett enkelt som räcker för mig skulle kanske gå på 1500 spänn! Det är ju ingen jätteförmögenhet om man tänker på hur ofta jag klipper och hur mycket det är värt att spara på ryggen. Näe ibland är jag lite dumsnål!



Ella och Tova! ♥

Mamma frågade om jag hade tid att följa med henne till MAXI också och jag har ju inget annat för mig så det ska jag göra strax. Men hon ville gärna vara hemma till 13 igen eftersom kungahuset ska gå ut med ett pressmeddelande då! haha, min mamma är världens goaste hon - jag tvekar inte varifrån jag fått min nyfikenhet iaf...

Tycker att det är himla kul att läsa bloggar då det är bilder. Men jag vill inte lägga ut hur privata bilder som helst, man vet ju aldrig vem som tittar. Det är väl mest kort på Oliver det gäller...

Ha en bra dag! Det är himla skönt ute så ta en promenad vet ja! ;)

KRAM!

God Morgon

Jag har varit ut med hundarna, startat en tvättmaskin, satt igång diskmaskinen, ätit frukost med Oliver och gjort mina arbetsuppgifter som jag gör åt Mattias. Känns som att mycket blev gjort nu på morgonen. Har gett hundarna deras sista dos på den årliga avmaskningskuren också - skönt! :)

Oliver ska iväg till förskolan kl.9.00 och han tjatar redan. ;) Men just nu ligger han och tittar på Bolibompa och fåret Shaun.

Igår hade vi trevligt på Öpnna förskolan, det var dock inte så mycket barn där men Sara och Leo var med så det var kul. Det var tre stycken bebisar som ammades och Oliver var mycket fascinerad. Han pratar och frågar väldigt mycket om amning och mjölk ur brösten nu. Sen var jag ju på Lingon och Blåbärspartyt igår också och gjorde av med lite pengar. Det ska bli spännande att se hur kläderna är sen. :) De var inte så billiga kläder men om kvalitén är så bra som det låter är det värt det.

Inatt kl. 02:47 vaknade jag av en riktig värk i ryggen, eller ja det måste ju ha varit en förvärk eftersom det bara kom EN gång... yes tänkte jag och låg och väntade på nästa som fortfarande inte kommit. :( 80 sek höll den i sig, men om det ska gå mer än fem timmar emellan värkarna så kommer jag nog få vänta ett par månader till känns det som! :)

Kram/ Sara

Ny vecka

Idag startar en ny vecka och vi kommer gå in i en ny månad på söndag! Vår bebis födelsemånad troligtvis?? :) Idag ska jag och Oliver åka till öpnna förskolan och leka lite, det ska bli roligt. Jag bor på gångavstånd därifrån men har aldrig varit dit!! Det blir väl förhoppningsvis fler besök nu när jag blir mammaledig.

Ikväll ska jag på Lingon och Blåbärs party hemma hos min kusse Jennifer. Det ska bli jätteroligt faktiskt, har hört bara bra saker om deras kläder och kvalitén på den. Så vi får se vad jag införskaffar till Oliver och bebis. Herregud nu har jag snart två att köpa kläder till. :)

Nu ska det börja lagas lunch.

Hejs svejs!

Trött...

Det har jag varit idag! Mattias och Oliver gick till pulkabackan och åkte lite, sen hade de gått till lekparken en stund också. När de kom hem så skottades gården och sen vankades det mellis. Under hela tiden så sov jag gott på soffan! :) Känner mig lite piggare nu men fortfarande lite slut endå.

Mattias har åkt ut till elgiganten för att lämna in vårat Wii, det funkade inte när grabbarna skulle spela Guitar Hero. Samma sak hände för ett tag sen men då trodde vi att en sladd eller så bara hade åkt ur. Måste var något glapp och det var faktiskt bara 11 månader sen vi köpte det. En månads garanti kvar, så det var ju tur att vi upptäckte det nu. :)

Oliver lägger armarna om halsen på mig och vill kramas så nu tänker jag sluta och mysa med min son! ♥

Bye Bye!

Söndag

Inte samma lycka två ggr här inte... inatt har jag fått springa på toaletten som en galning. :) Jag har tur som kan ta mig små power naps mitt på dagen - oftast iaf!

Imorse gick jag och Oliver ner tillsammans, vi lyxade till frukosten med att äta framför Tv:en... Vi brukar nästan aldrig äta någon annanstans än vid matbordet. Oliver tyckte att det var jättemysigt och jag med. ;) Just nu sitter han och leker med sina gubbar och djur, så då passar jag på att surfa runt lite.

Igår läste jag om förlossning innan jag skulle sova, för typ 1000 gången. ;) Sen kunde jag inte låta bli att ligga och fundera på hur vår kommer att bli. Jag är inte ett dugg rädd, men orolig för att jag kommer gå över och bli igångsatt igen. Det enda jag hoppas på att slippa är det... men det går ju tyvärr inte att styra över. Jag ställer in mig på att det kommer att bli så för då kan allt bara bli till det bättre! :)

Jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Skulle gärna föda barn, får man bestämma det själv? haha

Ha en fin söndag!

Klart!

Då var det klar städat, eller det var klart redan innan matchen började kl. 16:00. Jag har just nu ingen tvätt heller vilket känns skönt som alltid. :) Har även trimmat päls och klor på hundarna och badat båda två. Det var mycket jag fick gjort idag.

Matchen var ju en succé också, Brynäs vann med 4-2. Grattis och Jippi! :) Syrran var här och tittade med mig och Oliver. Mattias är ute med innebandy grabbarna och tittar, han ringde nyss och kollade av läget här hemma innan de skulle käka på O´learys. Själv har jag ätit pizza och det var gott men man känner sig lite "degig" efteråt.

Min kära vän Zandra var hit och lånade skrivaren också, det var trevligt att se dig även om det inte var så lång stund! :)
Hoppas du har det bra på jobbet inatt.

Min lill älskling var helt slut och gick väldigt medvilligt och sov. Moster nattade honom och det tog nog inte mer än 5 min ... haha

Har laddat upp med lite gotta i form av vindruvor som jag nu tänker njuta av! mmm

Fortsatt trevlig helg! ♥



Jag och Oliver på bröllopsresan i Egypten Juni -06 ♥

Lördag morgon

God Morgon!

Oj vad jag har sovit skönt inatt! Bebis måste ha hittat en perfekt position för min del. :) Gick på toa vid 23 sen behövde jag inte gå upp förrän 03 och sen 07, tänk er två stycken fyra timmars sovintervaller! Känner mig riktigt utvilad. :)

Mattias är och spelar innebandymatch just nu, jag brukar följa med men njuter lite av att vara helt home alone. Jag håller på att tvättar sängkläder och ska dammsuga huset nu. Damma gjorde jag förra lördagen så det får vara, dammsuger lite på listerna istället. :)

Vår bebis hickar väldigt ofta, tycker att det är lite mysigt. Oliver hickade nästan aldrig i magen. Tänk vad otroligt olika graviditeter kan vara, de har ju båda varit i samma kropp...

Ikväll tänkte jag titta på Brynäs-Djurgården, det är ju spännande nu i sluttampen!

Kram!

GRATTIS!

Nu är jag och Mattias ensamma hemma, med Tova och Ella såklart då! Oliver var så glad att åka hem med sin mormor och morfar. :) Blev otroligt trött så nu väntar som vanligt en film bänkad i soffan.

Linnéa fyllde ju tio år och hon har ju blivit så stor, herregud kommer ju ihåg som igår när hon bara var 3 månader. Men ännu värre är att min egen son fyller fyra år om några veckor... Hon hade haft talangjakt på skolan sin idag och kom tvåa, bra gjort! :) Sen märkte vi något annat roligt där också - Elisabeth (min kusin) och hennes sambo Anders hade förlovat sig! En massa Grattis blev det alltså idag. :)

Ha en fortsatt trevlig kväll! ♥

Friday

Goddagens!

Igår efter att vi hämtat Oliver ifrån förskolan så åkte vi till Bomhus folkets hus. Källöskolan hade en uppvisning av barnen som går där, de sjöng och hade små sketcher. Olivers två tremänningar Linnéa och Louise var med. De var jätteduktiga och Oliver älskade det. :) Idag fyller Linnéa tio år så vi ska iväg och gratta henne senare, vi har köpt presentkort ute i Valbo till henne så hon kan välja själv vad hon vill ha.

Oliver vaknade igår kväll kl. 22:30, han var lite ledsen så jag och Mattias gjorde oss iordning och så fick han sova med oss i våran säng. Han tyckte att det var jätteroligt att vi lade oss alla samtidigt och vi fick sovmorgon till 8:30 idag. :) Grabbarna gick ner lite före mig och dukade fram frukost. Jag håller på att somna om och helt plötsligt rycker jag till med tanken: f*n vi glömde att dra ut soptunnorna igår (tömning fre morgon)... ånej de är nästan fulla och vi ska klara oss i två veckor till! Jag ropar till Mattias och berättar om min upptäckt, går på toa och sen tycker jag att jag hör sopbilen. Tittar ut genom fönstret och upptäcker att den är där och det är sex hus kvar innan vårt! Ropar igen till Mattias och han rusar ut, snacka om timing! :) Sopbilen brukar alltid komma vid normal frukosttid för oss ca 7-7:30. Detta vet jag eftersom Oliver gillar att titta på den. Så ja idag hade vi tur!

Min kära mor ringde igår kväll också, hon frågade om inte Oliver kunde få sova hemma hos dem idag. Om han ville såklart då, så jag frågade honom imorse och han blev ju såklart jätteglad och ville det! :) Det är bra att han umgås mycket med de nu eftersom han ska vara där under förlossningen. Vi har börjat prata med honom om att vi måste åka in till sjukhuset när bebisen ska komma ut och då kan inte barn följa med. Men så fort bebisen har kommit ut så ska vi hämta honom! Han vill till och från väldigt gärna följa med så jag hoppas att han inte vill det när det är dags. Skulle inte kännas så bra att lämna honom om han var ledsen även fast jag vet att det går över fort. Skulle aldrig ljuga för honom heller om vart vi ska, han är så pass stor att han förstår nu och det skulle kännas hemskt att tänka på det hela tiden!

Nej nu tänker vi äta lunch sen blir det en tur i solen till pulkabacken! Ska fråga Mattias om vi kanske ska gå på bio ikväll eftersom Oliver inte kommer vara hemma.

Trevlig fredag!

Jag mår bättre...

Idag mår jag bättre! :) Vetekudde kördes ett par ggr plus panodil som har hjälpt. Känner fortfarande att det gör ont men okej ändå. 

Har varit med Sara och lille Leo ut till Valbo idag. Vi var in på köpis för att titta efter amningstoppar, sen gick vi på Ikea och åt lunch. Som vanligt när man går på Ikea så hittar man massa billiga småsaker man vill ha till en billig peng. Idag har jag dock bara köpt en sak och det var en ny hallmatta för 69:-. Det var verkligen något vi behövde också. Den vi har haft är för liten och skor hamnar på golvet hela tiden, vilket gör att det blir blött på golvet och det gillar jag inte. Så problem solved! :)



Jag blev nöjd :)

Nu ska jag hämta min underbara skatt ifrån förskolan. :)

Vet inte vad som hände men jag kan inte få texten att bli normal? Den fortsätter att vara kursiv även fast jag markerar och trycker bort det...hmmm väldigt skumt...

Kram!



Förlossningen

Hejsan..

Inatt kl. 01:45 vaknade jag av att det gjorde hemskt ont i sidan nedanför revbenen. Jag lyckades somna om men vaknade till och från hela tiden. Strax innan 9 var det nästintill outhärdlig smärta och den var inte positiv. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som kopplade mig direkt till förlossningen. Efter att jag förklarat mina symptom bad hon mig att åka upp till dem och ta med mig en väska utifall de skulle lägga in mig. Vi åkte och lämnade Oliver till Linda och han var jättenöjd för det! Sen åkte vi in och fick en jättegullig barnmorska som tog emot oss. CTG-kurva kördes, urinprov, blodprov, blodtryck, undersökning av njure, rygg och mage och slutligen även ett ultraljud. Allt så bra ut så det var skönt att det "bara" är jag som har ont iaf. Hade lite äggvita i urinet men det var inget som de brydde sig om eftersom jag hade ett så bra blodtryck 120/65. Läkaren och hans kollega sa att mitt blodtryck var exemplariskt! :) De var mycket noga med att undersöka mig och vårat barn, så jag känner mig trygg nu även fast det fortfarande gör ont. Läkaren trodde att jag överansträngt muskler och ligament där jag har ont. Försök ligga och sitta bekvämt och ta alvedon blev ordinationen, känns inte mycket för världen men jag skulle höra av mig om det inte blev bättre.



Plåster efter blodproven. Oliver ville också ha samma som mig, jag var en mumie... haha

Det är ju ingen hemlighet att jag och Mattias har velat veta könet på barnet. Det ska understrykas att det verkligen inte spelar någon roll. Vi är båda bara två helt otroligt nyfikna människor som tycker att det är roligt att veta. Hur som haver så har inte vårat barn velat visa det för oss. Inte förren idag då så att säga.... :) Jag vet om vårt barn är en flicka eller pojke nu, men ska jag berätta det? ;) En del vet såklart redan.



Vem tror ni gömmer sig här inne?

Tv kväll med vetekudde idag igen, mycket spännande här på Savgatan! :)

Kramar!

♥ Tusen tack Linda för att  du ställde upp idag, Puss och Kram! ♥

Nice day

Hejsan!

Idag har varit en rolig dag tillsammans med mamma. Vi har shoppat lite småsaker och käkade lunch tillsammans på Ikea. Jag köpte linnen, ljus, förvaringslådor, handdukar, vitlökspress mm. såna småsaker som jag behövde fylla på med här hemma. Mattias hämtade Oliver idag efter förskolan och jag kom hem strax efter dem. Vi åt mellanmål och pratade om Olivers dag, den hade också varit bra. :) Lill älsklingen sover sen 19 och nu ligger vi framför vår kära vän TV:n. haha

Imorgon är det ledigt från förskolan eftersom de har studiedag... undrar vad vi ska hitta på? :)

God Natt och Sov Gott!


Valbo

Hejsan!

Sitter hemma hos mamma just nu och väntar på att hon ska bli klar. Vi ska åka ut till Valbo och shoppa lite smått och gott! :) Oliver är på förskolan och leker, så då passar mamma på att göra saker som inte är så roliga för honom.

Har fått himla mycket sammandragningar och förvärkar nu, känns att det börjar närma sig slutet...

Så här långt ligger jag i graviditeten nu:

Min graviditet - BF Mån 16 mar 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 17 feb 2009.
Din graviditet startade Tis 10 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 24 jun 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 mar 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Tre dagars update!

Då har en hel helg passerat och jag har haft saker att göra hela tiden. :)

I lördags var det ju alla hjärtans dag och den började perfekt med slapp i sängen till 9:15!! Har märkt att jag verkligen gillar att ligga och slappa nån timme i sängen på morgonen. Mattias kom in med röda rosor och ett kort. ♥ Sen åt vi alla tre frukost tillsammans. Efter frukosten fick Mattias ett kort av mig och Oliver fick ett från oss + smultronhjärtan. Han fick ta några stycken och sparde resten till kvällen. Vi kom sen överrens om att köra en storstädning här hemma. Vi började med övervåningen och Oliver byggde med sitt lego väldigt nöjd hela tiden...skönt! Det går himla fort när man är två som hjälps åt. Vid ett var vi klara och hade ätit lunch med och då dök mamma och pappa förbi. De hade med sig lite "alla hjärtans" godis till Oliver och kokosstänger så vi fikade. Sen kom Anna och Linda också förbi på en snabbfika och Oliver fick ännu mera godis och en jolly roger flagga - han var mycket fascinerad! :) Det var skönt med en paus i allt städande men vi fortsatte med nedervåningen efter att alla åkt. Oliver lekte på och tillslut ville han titta på en film vilket han fick, vi tyckte det var himla lugnt innefrån lekrummet och upptäckte att älsklingen somnat. Vi fortsatte att städa klart medans han fick sova en stund. Vi var klara 15:40 vilket var alldeles perfekt timing då Brynäs skulle spela ishockey match 16:00. Mattias föräldrar kom förbi och tittade med oss och åt sedan Lasagne som jag lagade till under matchen. Efteråt bjöd Oliver på sina smultronhjärtan och vi får inte glömma den goda fruktsalladen som Stefan och Ewa hade med sig! Konstigt nog så sa Oliver till att han ville gå upp och sova vilket han självklart fick, konstigt med tanke på att han hade sovit en stund tidigare. Han somnade tillsammans med Mattias och vi andra tittade på TV under tiden, efter Mattias kommit ner så spelade vi en hjärter och Ewa vann mycket välförtjänt. Oliver har nu lördagsgodis i några veckor framöver, Brynäs vann och vi har för tillfället inget damm hemma. Vi tackade för dagen och somnade mycket nöjda! :)



Här bygger Oliver med duplo lego. Två år och elva månader gammal i Lofsdalen.
Nu har han lite mindre legobitar och älskar att bygga med det!

Höll nästan på att glömma en väldigt stor sak! Rosanna och Johan blev föräldrar till en liten kille som heter Edvin på självaste Alla Hjärtans Dag! Det lär ju knappast kunna gå att slå det kommande år. Vi gratulerar hjärtligt och välkomnar Edvin med värme! :)

Så till Söndagen då... Vi var bjudna på lunch hem till Mattias föräldrar kl. 12:30, så innan det tog vi det bara lungt hemma. Vi åt god mat med en trattkantarell sås till, det roliga var att det var trattkantareller som jag och Oliver hade plockat! :) Vi tittade lite på TV och bara umgicks tills vi skulle åka vidare. Vi hade köpt biljetter till Blåbärsklubbens föreställning på konserthuset- Resväskan. De reste runt i världens olika delar med sång och rörelser till. Alla skulle naturligtvis vara med. Oliver tyckte det var jätteroligt och vi var nöjda efteråt. Oliver fick en ballong som han tappade utomhus! Eftersom det var helium i så flög den ju iväg på två röda, han grät så det skar i mitt modershjärta. Efter vi satt oss i bilen så gick Mattias in och frågade om det fanns möjlighet att få en till ballong och det fick vi, tack snälla! Oliver blev så glad att det kom några till tårar men av lycka.. min skatt.. Väl hemma kom Anna på besök och hon tog med sig Oliver hem som skulle få sova över hos dem. När jag spänt fast honom i bilen så sa han så här: -Mamma kommer du och hämtar mig sen när jag har kräkts? Jag tyckte detta var mycket roligt av den anledningen att sist han sov hemma hos Anna och Linda så hade han oturen att bli magsjuk. Vi hämtade honom mitt i natten då, så jag vet inte om han trodde att han skulle bli magsjuk igen. Han är ju bra rolig som tyckte att det var värt det iaf! :) Han hade haft jätteroligt och blev inte magsjuk! haha. Jag tillbringade kvällen på soffan och Mattias spelade med grabbarna.

Idag blev det då sovmorgon till 9:30 för mig och maken! Så skönt... Vi åt frukost och sen åkte Mattias till kontoret en sväng och jag pratade lite i telefonen. :) Anna, Linda, mamma, jag, Mattias och Oliver bestämde oss för att åka till fjärran höjder och bada. Oliver har levt om som aldrig förr och har haft sååå himla roligt. Det blev en mycket lång bad dag och kl. 17:30 stämplade vi ut (vi kom ca 12:30). Oliver slocknade i bilen men vaknade till för tandborstning väl hemma. Han ville mysa med mig och bebisen i magen med innan han somnade igen, så vi låg nog en halvtimme i soffan innan han somnat om. Ytterligare en bra dag i mitt liv har nu snart passerat och sovning står på agendan..

Må fint och njut av livet! KRAMAR i massor! ♥



Vårat bröllop den 11 Juni 2006. ♥

Alla Hjärtans Dag!

Det har varit en bra och händelserik dag! :) Jag är alldeles för trött för att orka skriva något om det just nu, så det får bli imorgon. Nu ska jag hänga tvätten sen störtdykning in bed!

Puss och Kram!

Fredag

Hejsan!

Mattias och Oliver ska åka till Fjärran Höjder badet idag. Jag känner mig inte helt "fit for fight" så parkbadet får bli en annan dag, tyvärr... Men det går nog ingen nöd på Oliver att åka ensam med pappa. De satt vid lunchen och pratade om hur Mattias skulle kasta Oliver! Jag kanske skulle följa med och ha koll på dem.... hehe

                  

Här var Oliver bara 6 mån och har alltid älskat att bada!

Min make har nyss gett mig lite fotvård. :) Var ju iväg på det för ett tag sen och det var helt underbart, så nu tänkte jag se till att hålla efter fötterna. Så tack min älskling för att du hjälper mig nu när det är så svårt att göra det själv! Det är så himla skönt när någon annan tar hand om en, älskar när hårfrisörskan tvättar håret på mig också! :)

Oliver är för övrigt hemskt lugn nu för tiden. Vet inte om han känner av att jag inte är mig helt lik eller om det bara är han som utvecklas. Kanske en blandning av båda? Han är hur som helst det mest underbara på denna jord. ♥

Fick för en liten stund sen veta att två kompisar åkt in till förlossningen imorse. Vad jag förstod så hade de åkt hem igen, antagligen för att få lite lugn och ro. Under helgen bör de bli föräldrar iaf! Hoppas att allt går smidigt Rosanna och Johan! :)

Kram/ Sara

Slö dag

Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag har varit otroligt trött och slö så det har varit hemskt skönt att bara slappat framför Tv:n. Jag byggde ett pussel åt Oliver på 250 bitar, det är ett Pirates of the Caribbean. Han älskar pirater och är väldigt förtjust i Jack Sparrow, tror att han tycker att det är lite läskigt men ändå väldigt spännande.

Mattias lagade mat och skötte allt hemma idag och det var hemskt skönt. Det är så lyxigt att bara bli omhändertagen ibland, gravid eller inte! :) Min kära kusin Jennifer var hit kring lunch idag också, hon hade med sig gotta från kalaset igår så det mumsade vi på. Mycket trevligt var det att umgås en stund iaf, ska göra det oftare! Vi hade även glömt Olivers flecce tröja där igår så den fick vi tillbaka. Mamma och pappa tittade förbi en sväng också och grattade Ella med lite godis, så det var ju ett uppskattat besök såklart.

Har nyss tittat på Criminal Minds vilket är en av mina favorit serier. Men idag handlade det om en kidnappad femåring vilket var lite jobbigt. Tycker alltid att det är extra jobbigt att se på serier eller filmer då barn eller djur far illa på något vis.

Har inte skrivit en packningslista idag som jag hade tänkt, men då har jag något att göra imorgon och i helgen istället. ;) Vi funderar på att åka med Oliver till Parkbadet i Sandviken imorgon. Just nu känner jag att jag ska värma vetekudden och knyta mig för dagen. Får oftast sammandragningar på kvällarna men det ska ju tydligen vara normalt att ha det på ganska samma tidpunkter under dagen så här i slutet.

Imorgon är det fredag och sista dagen på arbetsveckan för många, så ha en trevlig fredag och helg! :)

vetekuddar, värmekuddar, riskuddar,

Vetekudde

Just det imorgon är det -  fredagen den trettonde!!! :)

Vetekudde

Jag älskar min vetekudde... Igår precis när jag reste mig upp och skulle gå och sova så fick jag himla ont i magens nedre del. Antar att det är så menssvärk känns, har ju aldrig haft det. Men jag värmde vetekudden i 5 min (såg sen att det stod 1-3min! ooopps). Gick upp och lade mig i sängen med kudden på magen, vaknade ca 2 timmar senare fortfarande med kudden på magen men helt smärtfri! Så nu är det konstaterat att jag älskar den. :)

Oliver och jag sitter och tittar på Bolibompa just nu. Vi ska ta en promenad till förskolan strax.

God Morgon förresten!

Fullspäckade onsdag!

Hejsan!

Idag har verkligen varit en sån där dag då man känner att man lever. ;) Vi gick upp halv åtta imorse efter lite slappande i sängen hela familjen. Åt frukost och fixade iordning lite matsäck till förskolan. Vi hade med oss varm choklad, ost- och leverpastejsmörgåsar, banan och äpple. Sedan gjorde vi oss iordning och plockade fram pulkor och tefat att åka på i pulkabacken. Vi träffade Olivers avdelning, Nalle Puh, utanför förskolan och gick tillsammans med dem. Det var roligt att sitta och titta på Oliver och alla andra barn då de åkte. Jag tog mitt förnuft till fånga och hade med mig en tältstol att sitta i, försökte inte ens att åka! ;) Sedan hade alla lite picknick och det tyckte både barn och vuxna var supemysigt. Efteråt började vi packa ihop alla saker och gå tillbaka till förskolan där det vankades korv med bröd. Barnen lekte och åt, sedan tackade vi för idag och begav oss hemåt.



Mina två älsklingar i pulkabacken ♥

Mattias skjutsade hem Oliver till sin mormor eftersom vi skulle träffa barnmorskan idag. Vi skulle skriva en förlossningsplan och kände att det kanske inte skulle vara så roligt för Oliver att följa med idag. Alldeles vid Södertull där MVC (mödravårdscentralen) ligger så finns det ett företag som handtvättar bilar, vi hade sån tur att de hade tid att ta hand om våran medans vi gjorde vårat besök hos bm. Jiipii så skönt med en ren bil! :) Det gick bra hos barnmorskan, alla värden var bra som vanligt. Järnvärdet var lite lägre än vanligt men hon tyckte inte att jag skulle behöva ta några järntabletter eftersom värdet fortfarande är okej. Som vanligt levde bebis om i magen då det skulle lyssnas på hjärtljuden, h*n har gjort det varenda gång nu tror jag. ;) Hon skulle även känna hur huvudet var placerat i magen nu när det inte är så långt kvar. Oj oj här låg vi långt ner sa bm med en gång, med ett leende. :) Hon frågade även om vi ville se med ultraljud och det sa vi såklart JA TACK till. Känns helt otroligt att se ultraljud när man är så här långt fram i graviditeten, nu är det ju en liten människa därinne! Pratade även lite om förlossningen och våra förväntningar på den, vi har inte så mycket förväntningar. Vi hoppas på en vaginal förlossningen men aldrig på bekostnad av bebis välbefinnande. Vi lägger vår tillit till den kunniga personalen och vet att de kommer göra det bästa för oss och framförallt bebisen. Det kändes bra att träffa bm idag och att vi fick ut mycket av vårat möte.

Efteråt åkte vi och hämtade Oliver och skulle iväg på nästa utflykt. Vi har nämligen anmält honom till Teater och Dramaskola för barn 4-5 år, och det var första gången idag. Så här beskriver arrangören medborgarskolan kursen:
Nu är det dags att värma upp våra trollerihänder och låta fantasin ta oss med till sagornas värld. Tillsammans leker och improviserar vi utifrån fantasi, sagor, rim och ramsor!
Oliver var lite blyg i ca 2 min sen var han fullt uppe i leken. Jag kan verkligen säga att det var något han tyckte var roligt. Han sprang omkring och skrattade när de hjälpte rymdgubben leta efter sin försvunna hund i fantasiskogen, efteråt fick alla barnen en varsin rymdsten som man kunde använda till en önskning. :) Det är en kurs på 14 gånger och varje gång är 45 min lång. Det var iaf en nöjd familj som lämnade Teater och Dramaskolan.

Efter lite mat i magarna så åkte vi hem till Simon som fyller 2 år idag! Hipp hipp hurra... Det hade Oliver sett framemot i flera dagar nu och det blev ett lyckat slut på dagen efter lek med alla sina underbara tremänningar. Han var dock inte så medgörlig på att åka hem, men trött efter dagen så blev protesterna inte allt för stora. :)

♥ Våran älskade Ella fyller 7 år idag också!! ♥ Henne har vi firat med massa pussar, kramar och goda ben såklart! ;) Nu är vår lilla tjej alltså veteran...



Jag är också helt slut efter dagen och tänker gå upp och sova nu. Läsa en bok kanske? Om inte annat så är det ett bra sömnmedel på kvällen för mig. ;)

Imorgon tror jag att jag ska börja skriva en packningslista till förlossning och BB vistelsen. Det var Mattias som tyckte att det var dags att vi skulle göra det. Jag har haft mycket kraftiga sammandragningar och grät nästan igår kväll/natt över det, Mattias värmde vetekudden och la på ryggen och magen ett par gånger. Antar att han blir lite orolig att det är något på gång, förstår att det måste vara jobbigt för honom då han inte kan känna utan bara gå på vad jag säger hela tiden. Jaja skadar ju inte att vara förberedd även fast det är ett litet tag kvar!

God Natt och Kram! :)

10/2-09

Goddagens!

Idag har Oliver varit på förskolan mellan 9-14. Han har längtat dit och var överlycklig imorse när vi begav oss. Eftersom han varit sjuk så har han varit där totalt 7 dagar detta året. Imorgon har dem vinterdag med korvgrillning, pulkaåkning, skidåkning och egen matsäck såklart! Alla föräldrar var välkomna också så det ska bli roligt! :)



Oliver 2007-02-02

Sen har jag varit på kontoret idag och överlämnat mina dokument och arbetsuppgifter till John. Jag hjälper ju till i Mattias handelsbolag. Vissa uppgifter ska jag fortsätta med, men det är bara sånt som jag kan göra hemifrån.

Efter mina kontorsbestyr så åkte jag hem till Mattias kusin och min vän Sara och hennes lille son Leo som är 3v 4dag gammal. Jag har alltså hållt i och luktat på bebis idag! :) Tycker att bebisar luktar så underbart gott och nu längtar jag mer än någonsin efter vår älskling i magen. Var kvar hemma hos Sara och Leo tills det var dags att åka och hämta Oliver. Han var jättetrött men nu har han ätit mellanmål och vilat i soffan lite grann, så det är full rulle igen. 

Så här långt har jag kommit i min gravidtet nu:

Min graviditet - BF Mån 16 mar 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 10 feb 2009.
Din graviditet startade Tis 10 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 24 jun 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 mar 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kram!

Måndag kväll

Jag tog en härlig promenad ner till Bomhus kyrka idag. Hälsade på morfars grav och och beundrade den fina stadsdel som vi bor i. I Bomhus kyrka har jag haft varje skolavslutning sen lekis, konfirmerat mig, döpt Oliver och så gifte vi oss där. Många stora dagar i mitt liv har börjat där.

                 

Morfars viloplats                                Bomhus kyrka

Efter att mamma kommit hem med Oliver så åkte vi hem till Viktor, Hanna och söta Isak. :) Vi köpte med oss pizza och myste tillsammans. Gokillarna busade på och vi vuxna fick en trevlig stund ihop. Hanna är också gravid och har BF 9 dagar innan oss! Tack för idag! :)

Nu är det Prison Break på TV, har inte missat ett enda avsnitt sen det började!

Recap

Bye bye!


Måndag

Då var det måndag igen och just nu är jag ensam hemma. Mattias har kontorsdag med John som nyss kommit hem från en tre veckors semester i Thailand. Min kära mamma kom och hämtade Oliver och tog med honom ut på lite rajtan tajtan. :) Är så otroligt tacksam för det sociala nät som jag och Mattias har med våra föräldrar och syskon, men vi är dåliga på att tala om hur viktiga de är och hur tacksamma vi är för att de finns!

Det är otroligt fint väder ute idag, älskar kyla och sol kombinerat! Ska sätta på mig mp3:n och gå ut med hundarna snart. Man måste väl passa på att få i sig lite D-vitamin som det annars blir brist av under denna årstiden. ;)

Jag håller på att göra Mattias galen här hemma också... hihi
Jag fullkomligt ÄLSKAR Lady Gagas Poker face! Den spelas om och om igen hela tiden och som sagt Mattias håller på att bli galen. ;) Den påminner mig om 90-tals musiken som jag lyssnade på, i mitten där någon gång. Det är sällan det kommer sån här musik som man inte tröttnar på och som är härligt party!

Den påminner också om vår Las Vegas tripp i Juli 2007. Mattias blev ju sponsrad av Betsson att spela i WSOP (world series of poker) main eventet. Vilken upplevelse det var, en helt otrolig stad! Att det sedan inte kostade oss ett öre gjorde bara det hela ännu trevligare. ;) Lite nostalgibilder...

                         
På main event. Rio                    Mattias i sponsorkläder    Spelautomaternas stad

           
Känt? Här spelade                    Bellagios vackra vattenspel
Mattias ett par turneringar        på kvällarna.
och cashgame efter att
han åkte ur main eventet.

Det var en väldigt speciell upplevelse och stad! Men jag grät konstant de 13 timmar som det tog att flyga dit! Vi kunde ju inte ta med oss en 2år och 3mån gammal Oliver till 45 grader varm öken! Sen är det verkligen ingen barnvänlig stad heller.. Tio dagar var vi borta och det var så hemskt att lämna ögonstenen även fast vi hade daglig kontakt och visste att han hade det bra med mormor och morfar. Men jag kommer inte kunna lämna honom igen så länge, en helg funkar men inte mer. Hönsmorsa? :)

Nej nu åste jag ut innan solen försvinner!

Kram!

Ny vecka snart..

Ja då var denna veckan till sin ände också. Åkte ut med mamma och Oliver till Valbo idag, jag fick äntligen köpa en ny digitalkamera och jag känner mig väldigt nöjd med mitt val!

Det blev en SONY Cyber-shot i denna färg:



Sen åkte vi hem till mamma och pappa där vi stannade på middag.
Nu är jag helt slut och måste sova...

God Natt! /Sara

Nu är det klart

Men herregud vad mycket snö det var ute! 1,5h höll jag på och skottade på vår lilla uppfart. Men det var "lätt" snö att skotta tack och lov. Oliver tröttnade efter ett tag och gick in och åt banan med Mattias som gått upp. Hundarna tröttnade också på att vara ute och gick in de med. Hann inte gå med de innan lunchen så det får bli efter nu. Men de var ju ute på gården i 45min iaf.

Yes då bli det ris och tonfisk blandat med grönsaker! :)

Snöig söndagsmorgon

God Morgon!

Nu har jag och Oliver ätit en stadig frukost och jisses vad jag älskar frukost! Vi myste på med att tända ett ljus också. :)

 

Havregrynsgröt med hemmalagad äppelmos från våra egna träd och kanel. Det var nästan det bästa med vårat hus, alla frukter och bär som vi fick på köpet. Vi visste inte om det när vi skrev kontrakt utan det blev en trevlig överraskning i somras. Vi har: transparent blanc äpplen, plommon, hallon, bigaråer, körsbär och krusbär. Sen bor vi 100m ifrån "storskogen" där man har både blåbär och lingon- jag är mycket nöjd! ;) Hallonté till mig och varm choklad till Oliver. Pärltomater och bananpengar (det brukar barnen få på förskolan). Knäckebröd med ost och kaviar till Oliver, knäckebröd med leverpastej till mig. Jag måste bibehålla mitt järnvärde nu när jag är gravid, leverpastej är då jättebra och supergott. Andra bra tips på att få/behålla ett bra järnvärde är alla gröna frukter och grönsaker t.ex. broccoli och päron.

En bra frukost måste man äta om man ska kunna orka skotta snö! Det har ju snöat hur mycket som helst inatt och det snöar fortfarande jättemycket här ute i Bomhus iaf. Nu efter frukosten ska jag och Oliver ut och skotta, sen ett enklare mellanmål och långprommis med tjejerna (hundarna).

Sen Valbo??

Verkar som att denna dagen också blir utfylld med saker att göra. Hoppas att ni med gör saker som ni vill/måste göra idag. :)

Detta har jag och Oliver framför oss nu


Dagen och kvällen

Hejsan...

Tänkte berätta lite om vad vi gjorde idag. Vi åkte aldrig ut till Valbo, :( tiden bara rann iväg efter allt som skulle pysslas med här hemma. Så vi bestämde oss för att ta en tripp dit imorgon istället. Men min kära syster Anna ringde och frågade om de kunde komma förbi en sväng och säga hej, till mig såklart och troligtvis inte alls till Oliver. ;) haha
Men bion hade vi ju inte gett upp så den skulle vi ju se, vi bestämde att vi skulle träffa Anna och Linda på Tennstopet och äta middag där tillsammans innan bion började kl. 18:30. Det var god mat med trevligt sällskap! Dock var det en lite otålig Oliver som hela tiden ville kila iväg och fråga om hans mat var färdig snart! :)

            

Anna, Linda och Oliver ♥

Efter middagen så gick jag, Mattias och Oliver vidare och såg Superhunden Bolt. Vi tycker alla tre att den var bra, men det var lite sarkasm i filmen som Oliver inte förstod men som vi lite äldre tyckte var roligt! Hur som helst så gillade vi den.
Efteråt åkte vi hem och hämtade Tova och Ella och släppte dem, Ella är ganska irriterad på Tova just nu. Tova löper och ställer upp stjärten mot henne och det är för tillfället inte super populärt. :)

Oliver gillar min mage hemskt mycket just nu. Vi har sagt till honom ända sen i Juli att mamma har en bebis i magen. Nu när magen är stor och han kan känna så tror jag att han delvis kan förstå att han ska bli storebror. Att vi börjat bona om här hemma gör det nog också mer verkligt för honom. Iaf så varje morgon när han kommer in i vårat sovrum så drar han upp kläderna för min mage sen klappar han och ger magen en puss och en kram. Samtidigt så säger han så här: -Är det bra bebisen?. Han är så himla go min älskade son! :) Man tänker mycket på hur han kommer att reagera på bebisen sen när den kommer. Men om det fortsätter lika kärleksfullt som nu så kommer det att bli alldeles underbart! :) Vi har pratat mycket om att vi måste se till att Oliver blir så delaktig han vill och får den uppmärksamhet han behöver. Han har ju trots allt haft all uppmärksamhet själv i fyra år... men av erfarenhet är det ju som sagt lätt att skapa sig en bild innan man upplevt en sak. Tror ändå att det är bra att ha en idé om hur man vill ha det, men inte gå under om det blir på ett annat sätt.

Kärleken till magen och bebisen fångat på bild :) ♥

 

Nu ska jag gå upp och knyta mig!

God Natt och Sov Gott! /Sara

God Morgon!

Ja en god morgon var det verkligen idag. Oliver kom in och väckte oss 07:08, wiihoo-sovmorgon! Han myste och busade lite innan han gick in på sitt rum igen och lekte ända till klockan var 08:20, då ville han gå ner och äta frukost. Tursam som jag är så gick Mattias ner med honom. Klockan 09:20 kom de upp och hämtade mig och sa att jag kunde gå ner och äta frukost. Då hade de kokat ägg och hämtat in tidningen också. En härligare start på dagen är det svårt att önska sig. :) 

Idag ska vi nog gå på bio alla tre, vi är lite sugna på att se Bolt som hade premiär igår. Men nu efter lunchen så ska jag försöka få med mig Mattias ut till Valbo och köpa en ny digitalkamera. Sen behöver vi nya skivor till videokameran också. Det skulle ju vara typiskt att behöva åka in till förlossningen utan skiva i videokameran och en halvtaskig digitalkamera. Men så länge bebis mår bra så spelar det ju faktiskt inte så stor roll heller. :)

Nej nu ska jag ha en härlig lördag med familjen, njuta av att vi är friska alla tre samtidigt!

KRAM!

Ps: bjuder på en bild från en annan härlig morgon, det var v.9(sportlovet) 2008, vi sitter i bandvagnen på väg upp till våffelstugan i Loftsdalen :ds



Jag, Oliver och Mattias♥

Kväller

Hejsan igen...

Verkar som att jag kommer vara väldigt aktiv här, eller så är det extra roligt i början! ;)
Jag är ju bara hemma i väntan på bebis och dagarna blir då stundtals ganska långtråkiga..
Särskilt då man, som vi har varit, är sjuka och bundna till att bara vara hemma och ta det lugnt och kurera sig.
Sen orkar inte min kropp med lika mycket som jag vill heller. Trodde ju för ett tag sen lite optimistiskt att jag skulle kunna åka slalom gravid i 8:e månaden + att JAG skulle ha Oliver i sele framför mig. När vi började åka utför så insåg vi att Mattias var tvungen att ta Oliver. Tack och lov var det inte lång väg ner. Förra året åkte jag med Oliver mest eftersom det är påfrestande för Mattias pga den stora längdskillnaden, han har ju haft lite problem med sin rygg ända sedan han simmade som "ung". ;) Jag fick ge upp och ta med mig Oliver till skidskolebacken där han kan ta liften själv och även åka ner för backen själv. Mattias han fick åka själv han också och så slutade den mysiga familjeutflykten. Men är man optimist och envis på köpet blir det väl så... :) Alla var nöjda iaf!

Efter middagen så åkte vi iväg och släppte hundarna och sen nattning av Oliver vilket gick förvånansvärt lätt med tanke på dagens sovstund...
Nu ska Mattias och jag titta på en film, ska bara välja en först. Bebisen har precis vaknat  och sparkar mig i revbenen så jag ska ägna honom/henne lite uppmärksamhet också.

Ha en fortsatt trevlig kväll och Sov Gott!

Hemma igen...

Då har vi kommit hem igen. Vi handlade uppe på Maxi och Oliver valde en fläskfilé i kyldisken, så det blir något med den till middag idag. Köpte även två par mysbyxor till mig själv, eftersom jag växer ur mina byxor konstant just nu så slits ju de byxor jag kan ha eftersom jag använder de hela tiden- nästan! Så här ser de ut och till fyndpriset 79:-/st!



Sen köpte vi födelsedagspresent till Olivers tremänning Simon som fyller två år nästa vecka. Han fyller på samma dag som min Ella, hon blir 7 år och kan titulera sig veteran. Detta köpte vi:


Play-doh, 3 minibilar, Cars-målarbok och cars-stickers.

Efteråt åkte vi hem till min morbror Leif och drack kaffe. Oliver ville inte åka hem, men väl i bilen så slocknade han... gah! Gillar inte när han somnar på dagarna, kan bli så sena kvällar för honom då följt av att han inte inte sover längre på morgonen iaf och då blir hela dagen en sur dag för honom... en ond cirkel av det hela helt enkelt. Har provat x antal ggr och nästan alltid samma sak. MEN nu har han varit sjuk och är han trött så är han, bara att gilla läget..

Har haft väldiga sammandragningar och förvärkar ett tag nu... i onsdags trodde jag nästan att jag skulle behöva åka in på förlossningen, men det släppte tack och lov. Även fast vi längtar efter bebis så får h*n gärna stanna ett par veckor till iaf. Hur som haver så började jag känna lite panik över att allt inte var färdigt för ankomsten så igår gjorde vi iordning bebisrummet och vaggan. Nu känner jag mig lugn och redo för att ta hand om ytterligare en ögonsten. :) Oliver såg inte det hur det blev när det var färdigt igår. Han ropade innefrån bebisens rum imorse: -Mamma och pappa va fint det är på bebisens rum. Vad duktiga ni är! HAHA höll på skratta på mig vad go han är!

Han har även lånat ut sina favorit gosdjur till bebisen nalle puh, tiger, nasse, ior, nicke nyfiken och pingu! Så just nu ligger de i spjälsängen på övervåningen och väntar. :)

Tänkte visa bilder på vaggan som har gått i flera generationer nu... jag har dock sytt nytt tyg till den ;)



Nej nu ska vi börja med våra middagsbestyr!

Go kväll/Sara

Dagens aktivitet

Nu ska jag och Oliver åka iväg med min mamma.
Vi ska hämta min mormor och handla lite med henne...

Funderar på vad vi ska laga till middag idag? Kanske hittar lite inspiration i affären...
Tycker om att laga mat men det är så svårt att hitta på vad bara. Jaja vilket I-landsproblem!

Nu drar vi ut i snön, önskar alla en bra dag!

Kram Sara

Presentation

Antar att jag ska presentera mig lite grann, då det KANSKE kommer in någon och läser som inte känner mig redan. ;)

Jag heter då Sara Mälby Gladh och är gift med Mattias. Tillsammans har vi sonen Oliver som blir 4 år i april. Vi väntar just nu vårat andra barn som är planerat att anlända till oss den 16 mars. Vi bor i Bomhus, Gävle i en villa som vi köpte i Juni -08. Vi har två hundar (tikar) av rasen Lagotto Romagnolo och de heter Tova(8år) och Ella(7år). Jag avslutade i dec -08 äntligen mina gymnasiestudier på Västerbergs folkhögskola i Storvik. Jag vill utbilda mig till barnmorska i framtiden, men just nu är mina planer bara att ta hand om min familj. Min man är egen företagare vilket passar oss väldigt bra då vi kan ta oss mycket tid för varandra. Vi älskar att resa både till värme och kyla. Just nu är jag inte så väldigt aktiv men försöker så gott det går, det är tungt med bebismage! ;)

Ja en kort presentation men om nån vill veta något mera så är det väl bara att fråga... :)

Kram Sara

Välkommen till min nya blogg!

Hej...

Då har även jag skaffat mig en blogg...

Vi får se hur detta blir. )

Kram Sara

RSS 2.0