Helgen som varit

I lördags åkte vi ut på Ockelbomarknaden. Säger bara en sak - alldeles för varmt! MEN i gott sällskap. :) Anna, Linda, Samuel, Simon, Jag, Oliver och Robin var det som åkte. Grabbarna hade det kul tillsammans.


Simon, Oliver och Samuel. ♥ (Olivers tremänningar)

Igår söndag så åkte vi ut till Mattias föräldrars stuga i Engesberg. Badning, solning och grillning hann vi med. Avslappnande och skönt var det. På kvällen när Thomas och Mattias spelade poker så kom Carro förbi och vi tog en promenad med hundarna och snackade en massa! Trevligt och bör göras om! :)


Oliver badar i Engesberg

Idag är jag ensam hemma med mina fina barn. Mattias är på Åland i jobbärende men kommer hem ikväll. Vi har bara tagit det lugnt. Ätit frukost, målat, tvättat, tittat på bolibompa, varit en stund på gården, lagat lunch tillsammans mm. Mamma, Samuel och Simon var föbi en sväng nyss och tog med sig Oliver hem. De skulle köpa en pool först. Det behövs i den här värmen


Vår lunch. Lax, potatis, grönsaker, fetaost och citronskivor. mums!

Bye! 

Cran Canaria 17/6-24/6

Visar liiiite bilder från Gran Canaria och skriver en liten text till. Det får bli min uppdatering från resan. :) Hade tänkt mig lite annorlunda men allt blir inte som man tänkt sig jämt...

         
13 timmar försenat flyg     Trötta killar på                      Efter en kväll hos de
och Oliver somnade på     hotellrummet                       andras hotell blev barnen
Arlanda                                                                                 trötta


         
Utsikt över hotellet              Hjärtformade halvön          Oliver åker en "jätte"
                                                utanför Amfi (Ingela &       rolig karusell i Puerto Rico ;)
                                                Leifs hotell)


         
Robin fit for the beach       Jag och Oliver på                Vattenlandet
                                               Aqualand


         
Vattenlandet                         Mattias & Oliver har åkt     En del av hotellpoolen
                                                vattenrutsch kana

         
Oliver på minidisco  Oliver i barnens lekrum    Trött kille sov halva
                                                                                    resan hem

Gran Canaria är rent och fint men dyrt. Dyrare än hemma i Sverige. Vädret är perfekt med vindarna som fläktar. Fint väder hade vi hela veckan.

Hemma igen

Nu är vi hemma och har landat i verkligheten igen. Skönt och jobbigt. Mycket händer i mitt liv just nu som tar all min energi. Måste fokusera på det som är viktigt och som jag och andra i min närhet behöver. Vill försöka blogga, det är skönt att få lätta sig i ordform. Skriver inget mer just nu men jag kommer att uppdatera om resan vid ett senare tillfälle. Kanske jag berättar lite mer om allt som hänt men vi får se...

KRAM /Sara

Hemlängtan...

Nu längtar jag hem så otroligt mycket... Jag behövs och vill vara hemma nu...

Älskar er alla min underbara familj... ♥

Mitt hjärta blöder av smärta och sorg...

Glad midsommar! :)

Hejsan!

Planet blev 13 timmar försenat.... Men det gick bra till slut! :) Nu sitter vi i strålande sol och värme och har det bra. Jag uppdaterar mera vid ett senare tillfälle för nu vankas det midsommar middag!

Soliga Kramar!


Gran Canaria...

...here we come!!! :) Inatt åker vi iväg till Arlanda för en veckas semester. Carro och Thomas ska bo hemma hos oss och ta hand om Ella och Tova. Tack snälla ni för det! :) Vi kommer att ta med oss dator och det finns internet uppkoppling på rummet. De varma timmarna som spenderas inne med Robin kanske jag uppdaterar om hur vi har det och kanske lite bilder med! :) Jag och Mattias kommer få turas om lite att vara i solen med Oliver. Åhhh det ska bli så skönt och roligt och alldeles underbart...

See ya!

Väderprognos

Det här vädret har vi att vänta oss i början av vår semestervecka:

Prognos för Arguineguín
2009-06-16
Mestadels sol. Svalt.
  22 °C
6,2 m/s
2009-06-17
Mestadels sol. Svalt.
  21 °C
4,8 m/s
2009-06-18
Mestadels sol. Svalt.
  22 °C
5,0 m/s
2009-06-19
Soligt. Svalt.
  22 °C
1,6 m/s
2009-06-20
Mestadels sol. Milt.
  22 °C
7,1 m/s

Monday!

Idag har jag bara varit hemma. Klippte gräsmattan och plockade lite på gården och Mattias fick åka med lite återvinning som jag hade plockat ihop. :) Imorgon ska det packas färdigt för på onsdag far vi till Gran Canaria!! Känner inte att jag har så mycket mer att berätta om just nu... jo förresten, Jessica åt med oss och umgicks på kvällningen! ♥ Trevligt. :)

Jag hälsade på morfar ikväll efter jag hade handlat. Det var så fint på hans grav med blommorna... Vet ni att han är Olivers skyddsängel. Han dog samma dag som Oliver föddes och jag är helt övertygad om att han har ett extra öga på min son. Saknar min godhjärtade kära morfar...

Kram!

Resa med barn tips!

Tänkte skriva ett inlägg om vad man kan tänka på när man reser/semestrar med barn. Båda för min och eran skull. Har jag missat något så tipsa mig mer än gärna! Vi lär oss genom egna och andras erfarenheter, eller hur?

- Börjar med solskyddscreme/spray. Använd creme med hög faktor och smörj ofta. Tänkt på att smörja efter bad även fast den ska vara vattenfast. Oftast så ska man smörja in en halvtimme innan man vistas i sol. Läs på förpackningen! Barn under ett år ska inte vistas i sol.

- Solhatt. Ha en keps eller hatt på, gärna så den täcker nacke och öron. Även under bad! Ett bra tips är att hålla hatten mot solen. Ju mindre solen lyser igenom desto bättre skydd ger den.

- Var inte i solen under de starkaste soltimmarna. Man brukar rekommendera att hålla sig i skugga mellan 11-15.

- Drick vatten! Läsk är gott men hjälper inte att hålla vätskebalansen i kroppen. Köp vatten på flaska även fast de säger att man kan dricka kranvattnet. Borsta även tänderna med flaskvatten.

- Solglasögon är att rekommendera. Gärna så att de går ut på sidorna om ögonen med.

- Solskydds kläder finns att köpa i de flesta välsorterade klädes butiker. UV 50+ är det ofta på dem. Ska ni flyga finns det nästan alltid att beställa i airshopen till ett bra pris. Barn under ett år kan ni beställa en större storlek till. Ofta räcker de till armbågarna/knäna men med en storlek större ända till fötterna/händerna. :) Tänk dock på att den ska skydda upp till nacken också!

- Ha med vätskeersättning. Resorb finns på apoteket i bl.a. brus. (jag har det alltid hemma iaf)

- Blöjor är perfekt att lägga i vagnen under flygresan. Ni slipper vikten på bagaget.

- Köp en plastsäck att transportera vagnen i. Finns att köpa på Arlanda för ca 30kr.

- Blöta skötlappar. Egentligen är jag inte en beundrare av dem men under en resa är de perfekta. Prova gärna att torka dig själv med dem innan du använder på ditt barn. Jag köpte en sort förrut som sved enormt på mig så den vägrade jag att använda på Oliver.

- Beställ dryck utan is då isen ofta är gjord på kranvatten.

- Sallad är nyttigt och gott men den är nog oftast sköljd i kranvatten. Jag skippar helst sallad till barnen under utomlandsresan. Kokta grönsaker tycker jag dock är okej.

- Ät frukt med hårt skal! Annars kan den vara bevattnad med dåligt vatten som sugits upp av frukten.

- Alvedon eller panodil kan vara bra i förebyggande syfte.

- Kläder i 100% bomull andas och det är skönt i lite varmare klimat. Inga super taighta kläder.

- Resekit med underhållning till barnen. Kritor, papper, minibilar, sago cd, bok, små gubbar, my little pony hästar osv. Finns också ofta till en bra peng i airshopen.

- Burkmat till små barn som äter det. Inget jag personligen heller är en stor beundrar av men perfekt till resan.

- Om ni bor på lägenhets hotell kan ni lätt värma mat/välling. MEN om det är endast rum så rekommenderar jag att införskaffa en vattenkokare.

- Bärbar DVD. Jag är såå glad att vi köpte en sån till Oliver. Underhållning under en ganska lång stund och den är lätt att ta med sig. Är man offentligt så kan man försöka att använda hörlurar. Inga som man stoppar in i öronen utan sätter på hela örat.

- Vi start/landning kan man ge barnet napp, nappflaska, tuggummi mm. för att tryckutjämna. Barn som sitter i knä (under två år) måste sitta upprätta, rakt fram så tyvärr brukar det inte gå att amma även fast det ofta rekommenderas. När Oliver var liten fick han inte ens luta mot min arm då han sov... Beror väl lite på kabinpersonalen men det är ju en säkerhets regel! Ju yngre man är desto mindre brukar man dock känna av lufttrycket vilket är bra!

-  Bärsele kan vara bra att ha med sig. Ibland kan det vara krångligt att ta sig fram med vagn.

- Engångs underlägg/skötbädd. Om du måste byta så kan man råka hamna på ett lite mindre mysigt ställe ibland. Då kan det vara skönt att slänga underlägget sen.

- Vaccinationer! Superviktigt att kolla upp vad som gäller dit du ska. Hepatit A och B tycker jag persoligen att man kan vaccinerna sig mot ändå. Det kan du faktiskt bli smittade av här hemma med. Tror inte att barn under ett år får vaccineras mot det dock, men jag vet inte hundra. Hör dig för vetja! :) (BVC, häslocentral)

- Tvättmedel som du kan handtvätta med om det behövs. Exempelvis Y3.

- Parasoll att ha utomhus och på vagnen.

- Bebisen kan gärna få vara naken eller bara ha blöja då det är varmt. Inte i solen!

- Myggnät! Finns mycket otäckta mygg/kryp i Sverige och andra länder.

- "Märk" ditt barn. Skriv en lapp med namn/telefonnr på och stoppa i fickorna på barnet. Skriv på armen. Tryck en tröja. Bara det går att kontakta mamma eller pappa om ni kommer ifrån varandra. Jag köpte armband till Oliver idag på Barnens hus. Det är som ett åkband och kostade bara 29,90:-! Jag skriver en lapp också - det kan ju inte göra någon skada direkt

- Väldigt viktigt! Ett tålmodigt och avslappnat humör. Ha inte allt för höga krav - ha kul! :) Det är ju semester...

Tror inte att jag glömt något av vad jag brukar tänka på. Kompletera mig gärna! Det här är vad JAG tycker att man kan tänka på och inget som måste följas. En del håller med mig andra inte... :)

Well idag köpte jag blöj badbyxor till Robin. På vårat hotell finns det en babypool under parasoll och ett litet dopp ska han nog få han med. ;) Jag köpte även solskydds kläder till honom och det har jag beställt i airshopen med. Ett parasoll att sätta på vagnen införskaffades också + armbanden.


Solskyddskläder och badbyxor till Robin.

    
Armbandet                           Vagn parasollet UV 50+

Tack Rosanna förresten för erbjudandet om lån. Det kostade 159:- så jag tyckte det var billigt att köpa själv. Då kan det gå sönder utan att jag får ågren. :) Tack iaf!

Hejs svejs!

Lördagen 13/6

Igår trotsade vi vädret och åkte ut till Furuvik. Eftersom vi köpt säsongskort så vill vi utnyttja dem. Det känns inte heller så jobbigt att bara vara där i tre timmar som vi var igår när man har säsongskorten. Vi ville bara titta på djur och promenera lite grann. Lite familjetid helt enkelt. Vi åkte två karuseller för kuponger som Mattias köpte sist vi var där (Mattias köpte inget åkband då). Sen åkte vi Amazonas som ersatt Hedenhös och det var ju en riktig flopp tycker jag personligen. Oliver ville dock åka igen så det var ju bra att inte han blev besviken åtminstone. När vi tittar på Mattias som åker nya karusellen Extreme själv så ringer min mamma. Min kära kusin Elisabeth och hennes karl Anders har gift sig!!! GRATTIS! De väntar barn nu i September och körde ett hemligt bröllop som oss. :) Jag blev jätteglad för deras skull och ringde upp och grattade dem på en gång. Kärleken är väl underbar, eller hur? :) 

På kvällen så kom Billy, Rosanna, Johan och Edvin hit. Vi tittade på Valkyria. Filmen som jag gjorde mitt tredje försök på, jag har ju lyckats att somna två ggr tidigare! Den var bra och väcker många frågor och disskussioner kring Andra världskriget och Hitler som den handlar om. Jag tycker att det känns hemskt att ens behöva skriva den fasansfulla människans namn... En film värd att se absolut! Himla, himla kul var det med besök! :)

Till Anna: Love you sis! ;) (Linda me såklart!)

    
Regnskydd på vagnen      Familjen på väg in i
så går allt bra!                     Furuviksparken.

    
Nöff, nöff! :)                           Bääää... fan va vi skratta
                                               åt hur fåren lät! :)

 
Mattias och Oliver hälsade på getterna.

BYE!

Vädret - 3 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-15
Soligt. Svalt.
  22 °C
10,1 m/s



När jag tittar ut genom fönstret här hemma idag så känns det RIKTIGT bra att åka utomlands! :)

Vädret - 5 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-12
Soligt. Svalt.
  22 °C
8,3 m/s


Student mm.

Igår på bröllopsdagen tog vi det bara lugnt. På dagen åkte jag med barnen ut på IKEA och köpte lite smågrejor. Mattias jobbade. Sen köpte vi med oss kinamat och hyrde en film. Lite mys i soffan var alldeles perfekt att fira dagen med. :)

    
Ny dörrmatta                        Ny legolåda till Oliver
                                                (Den blåa, den gamla var överfull)

Dagen idag börjades med ett BVC besök kl. 10. Robin är nu 64cm lång, väger 6950gr och 42cm i huvudomfång. Han följer sin kurva fint vår lille älskling! Han fick idag även det obligatoriska 3 månaders vaccinet. En sputa i vardera ben och det gick bra. Han kinkade lite grann men det varade bara i ca 15 sek. Han fick däremot lite feber framåt kvällningen och grät jätte mycket. Det skar i mitt modershjärta att se honom så ledsen och inte kunna få honom att sluta gråta.  :( Vi åkte hem från studentfirandet och gav honom en alvedon. Det tog ungefär 10-15 min sen var han samma glada bebis igen! :)

Vi var på Mattias kusin Fridas student och min kusin Jenny tog också studenten idag. Stort grattis till båda! God mat och tårta serverades för att fira det duktiga skolarbete som gjorts. Trevligt var det att träffa alla släktingar. Nu ska jag snart sova men först titta klart på filmen som jag faktiskt somnade mitt i igår... (skäms på mig) ;) Vi hyr förresten alltid våra filmer i en vecka.


Robin och faster Jessica ♥

God Natt!

Bröllopsdag

Ja idag har jag och min underbare man varit gifta i tre härliga år! Tiden springer iväg men det gör inget så länge jag får ha min familj nära!

Till Mattias:

Älskade älskling grattis på vår dag! Du är mitt allt och jag älskar dig oändligt! Tillsammans har vi skapat oss den bästa gåvan i världen - Oliver och Robin! Puss och Kram från din fru.


Nygifta utanför Bomhus kyrka 2006-06-11


         
Mattias trött på          Lilla söta Oliver var              From this moment on...
hotellrummet.           såklart med 
Bröllopsresan
gick till Egypten.

Vi gifte oss för övrigt i hemlighet. Mamma, pappa, syster, mormor x2 var de enda som var närvarande. Zandra var också med och videofilmade vigseln i kyrkan. Hon hjälpte mig att göra mig iordning och sov över kvällen innan med en virrig jag! ;) Evigt tacksam är jag för att du ställde upp så min vän!

Idag är det inget särskilt planerat. Men något ska det bli för att fira denna årsdagen!

SARA ♥ MATTIAS

Vädret - 6 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-11
Soligt. Svalt.
  22 °C
12,4 m/s

Update

Hejsan!

Nu har det varit lite dålig uppdatering av bloggen ett par dagar. Med det dåliga vädret följde lusten att skriva... (vi skyller på det åtminstone).

Iaf så hade vi en jättemysig dag tillsammans med Olivers förskola i tisdags och han har nu officielt sommarlov! :) Vi var som tidigare nämnt i Hemlingby. Alla barnen åkte i en hyrd buss tillsammans med förskole lärarna. Medföljande föräldrar tog sig dit själva. Vi åt medhavd picknick, grillade korv, spelade fotboll, lekte i skogen och avslutade dagen med en glass! Jag, Mattias och Robin var med hela dagen. På kvällen sov Oliver hos mamma och pappa.

    
Oliver fikar                           Oliver äter glass!

Igår var det så tråkigt väder. Visserligen så är det mysigt att vara inne och titta på film, vilket vi gjorde. :) Åkte och hyrde The amazing life of Benjamin Button. Vilken superbra film!  Rekommenderar starkt! Till Olivers stora förtjusnings så tog vi bort soffbordet och blåste upp vår stora luftmadrass och lade där istället. Hela familjen myste och åt jordgubbar och vindruvor. ♥ Vi drack lite saft också.

    
Lycklig Oliver som              Mina ögonstenar!
hämtat sina sängkläder

Idag får jag inte ta bort luftmadrassen för Oliver! :) Det spelar ingen roll heller så han får behålla den tills han tröttnat. (inom rimlig tid dock)

Det är en speciell dag idag vilket kräver ett eget inlägg! :)

Vädret - 7 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-10
Mestadels soligt. Svalt.
  22 °C
8,4 m/s

Vädret - 8 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-09
Soligt. Svalt.
  22 °C
7,3 m/s

Vädret - 9 dagar kvar

Prognos för Arguineguín
2009-06-08
Soligt. Svalt.
  21 °C
4,6 m/s


ROBIN

Vår lilla son hade namnsdag idag! Tack Karin för att du uppmärksammade det. :) Hade inte känts kul att glömt bort det!


Grattis Älskling! ♥

Egentligen för trött...

för att uppdatera någonting alls! Men jag kan liksom inte låta bli. Addicted?

Hur som haver så var det en fin dag på Furuvik. Mamma, jag, Mattias (en stund), Oliver och Robin var det som åkte. Vi köpte säsongskort i år och det kommer vi snabbt att tjäna in. Eftersom vi nu kan åka dit en sväng och bara ta en picknick eller så då vi känner för det. :) Vi åkte karuseller (det lilla som fanns) och tittade på djuren. Måste berömma Furuvik för att de försöker hänga med i svängarna och faktiskt lagt ner lite på upprustning av parken. Gillar Furuvik, det är mysigt! :) Barnen har varit exemplariska idag och jag är så stolt över mina underbaringar! Efter Furuvik så åkte vi och hälsade på min kära mormor. Sen åt vi på max och begav oss hem så Oliver kunde få hälsa på sin kudde. ;)

Lite bilder från dagen: 

              
Schimpanserna                   Aplandet                           Struts

         
Känguru                           Trött Oliver med sin ödla     Oliver i fritt fall -  
                                                                                han var inte imponerad... :)


         
Olivers åkband innan han   Hittade liljekonvaljer          Robin sov nästan hela tiden
rev av det

Det var en bra dag idag. :) Jag har röstat idag också, hoppas att ni gjort det med. Det är vår demokratiska rättighet och skyldighet att rösta tycker jag. Har man inte nyttjat sin röst så tycker jag att man faktiskt förbrukat sin åsikt med. Hårda bud i Mellerud! (nåja hemma hos mig iaf.. hehe)

Två efterlängtade New York resenärer träffade vi igår också. Välkomna hem Anna och Linda! Vi har saknat er de åtta dagarna ni var borta. De hade med sig presenter hem till Oliver och Robin. Oliver fick två T-shirt, Star Wars pussel (Yoda) och en Davy Jones (Pirates of the Carribean) Pez. Robin fck två stycken bodysar och det var inhandlat från bl.a. GAP.  Tack!

    

Igår kväll var vi ut med Anna, Billy, Kimland och Sara på Brända Bocken. Vi åt och drack gott till fotbolls matchen (som sög), tur att sällskapet var så förträffligt! :) Jag tittade visserligen inte överdrivet mycket men ändå! Jag drack såklart bara alkoholfritt och kvällen slutade för oss kl. 22.20. Det är så himla roligt att få umgås med fina vänner! Vi är lyckligt lottade...

Nu är det natti natti för mig!

CYA

Vädret - 10 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-08
Soligt. Svalt.
  21 °C
7,2 m/s


Satt igår och tittade på vad en identisk resa med vår skulle kosta. 2000 kr mer än vad vi betalade! Idag finns den inte ens att boka = slutsålt! Vi prickade in det där bra tror jag. ;)

Väder prognoserna hämtar jag förresten ifrån vings hemsida.

Furuvik

Japp dit åker vi nu. Får uppdatera mera sen. :)

Kram

Vädret - 11 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-06
Soligt. Svalt.
  21 °C
9,5 m/s


Svenska nationaldagen

Japp idag den 6 Juni firar vi svenska flaggan! :) Jag har dock aldrig gjort något väsen av det, försöker vara tacksam att leva i Sverige varje dag. Vi lever faktiskt i ett bra land om man jämför med tex en del afrikanska länder. Det ligger väl dock i människans natur att aldrig vara nöjd... vi kan alltid ha det liiite bättre och vilja ändra på något. På gott och ont tror jag.

Igår gjorde vi ingenting känns det som. Jessica kom hit och besökte oss och det var ju såklart super kul. :) Sen så tog vi det bara lugnt. Mamma kom och hämtade Oliver så de åkte ut på en liten utflykt. Skön dag till det vädret som var iaf...

Idag kommer Anna och Linda hem från New York. Vi ska alla äta mat hos mamma och pappa och jag hoppas på en stooor uppdatering om hur de haft det. :) Vi har saknat dem!

Lingon & Blåbärs kläderna jag beställde leverades hit igår och jag är nöjd med mina köp!

                        Thumbnail              
Olivers tröja, köpte en              Piké tröja till Mattias        Senast jag var på L&B 
likadan till mig och Mattias       så nu kan han matcha      så köpta jag detta till barnen
                                                     Oliver och Robin

                                
Vit & Marinblå slät                    Pyjmas till Oliver              "Tiger" shorts till Oliver
T-shirt till Oliver

Mina gullungar imorse ♥:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Njut av lördagen idag! :)

Kram!


Vädret - 12 dagar kvar!

Prognos för Arguineguín
2009-06-05
Soligt. Svalt.
  20 °C
6,1 m/s

Sommarlov

God Morgon!

Här hemma är vi uppe med tuppen på första sommarlovsdagen. Oliver var sin sista dag på förskolan igår och börjar igen i slutet av Augusti. Vi tog med oss alla hans kläder, skor, ytterplagg mm hem igår. Vi ska iofs åka med till Hemlingby på tisdag och grilla men då är ju jag och Mattias med. Det är ju snarare som en liten familjeutflykt, fast förskolan är där. :)

Jag och Robin var iväg en sväng ut till Valbo igår på dagen. Jag köpte ett nytt skär på Jennys hund och katt och sen svängde vi in på köpis en snabbis. Gick bara på H&M och hittade lite kläder till barnen och två par byxor pour moi! :) Jag klippte Gina kl.15 och sen fick jag ett litet ryck och rakade/badade mina egna två hundar. Känns skönt att få av dem pälsen även fast den inte alls var så jättetovig nu. Tänker på dessa otäcka fästingar som kan krypa i pälsen... hualigen vilka äckliga kryp! Nu har dem det inte lika lätt åtminstone..

Vi firade lite att Oliver har sommarlov också genom att gå ut och äta på Church Street Saloon. Jag höll mig till gamla vanliga Breast of Chicken den här gången. Oliver åt Amerikanska Jordgubbspannkakor och Mattias var lite wild and crrazy och provde en pasta rätt, den var lite stark men väldigt god! Oliver orkade inte äta upp sin mat så han packade doggybag i en servett! :) Bra söt  han är min guldklimp... Vi svängde sen förbi filmtoppen och hyrde fyra filmer, jag tycker om att man får ha dem hemma i en vecka. Igår tittade vi på I taket lyser stjärnorna, en svensk väldigt bra film. Jag grät och grät och kan verkligen rekommendera den.

    
Skäret till rakapparten       Mina byxor. Långa & trekvarts.

         
Två linnen till Robin           Linne till Oliver          Hängselbyxor till Robin. Modell korta.

          
Pyjamas till Robin               Pyjamas tiil Robin    Pyjamaser till Robin
Korta ärmar och ben           Strl. 74                   Strl. 74


         
Pyjamas till Oliver    Pyjamas till Oliver    Pyjamas till Oliver

    
Oliver på Church Street     Oliver med sin doggybag! :)

Fy vad det har blåst inatt och även nu! Vi hade tänkt att göra ett besök på Furuvik men nu vet jag inte. Inget roligt om det ska blåsa och vara kallt. I värsta fall regn kanske? Vi får se. Nu ska jag göra frukost åt mig och Oliver. Robin har somnat om och Mattias har tagit sovmorgon. :)

KRAM

Vädret

Prognos för Arguineguín
2009-06-04
Mestadels sol. Svalt.
  21 °C
6,3 m/s

Igår

Jag var riktigt yr igår mellan varven. Åkte iväg med Robin utan en kräk handduk och självklart kräks han jättemycket. Oliver glömde jag att ta av slipsen han satte på sig på morgonen. Var tvungen att säga till personalen att han hade klätt sig själv och att det inte var jag som hade satt på honom slipsen. Han hade varit jättestolt hela dagen iaf! :) Sen när jag hämtar Oliver så händer det värsta - jag börjar att backa ut bilen då Oliver utbrister : Mamma jag har inget bälte? Jag ber om ursäkt och sätter på honom bältet. Herregud jag var på väg att glömma sätta på mitt barn bältet i bilen! Usch vilket dåligt samvete jag hade och arg blev jag. Det får man bara inte glömma PUNKT. Idag känner jag mig lite mer med åtminstone...

Idag har stjärnstudio fotografering på Barnens Hus mellen 11-18. En förstoring skulle kosta 59kr vilket låter som ett bra pris tycker jag. Knäppte med Oliver när han var liten så jag ska dit med Robin idag. Sen kring 15 så ska jag klippa en hund här hemma. Måste köpa fler pyjamaser till båda barnen med, blev lite några kvar efter senaste utrensningen.


Oliver med slipsen igår. :) Han fick en glass för att lätta mitt dåliga "bil samvete".

Ha en bra regning dag! :)

Designa

Har suttit och lekt med min blogg och försöker designa den... Det är ju skitsvårt men jag har lärt mig lite iaf! :) Jiihiiee Mattias säger att han inte vet hur man gör, men det gör han visst! Han ska iaf hjälpa mig strax när Oliver har somnat. :) Tycker att det är fint med bilder i headern så det ska han få hjälpa mig med!

Mjo

Hejsan!

Igår åkte jag buss upp till Andersberg efter att jag lämnat in bilen. Ganska mysigt att åka buss men det tar ett tag då man måste byta. Träffade Rosanna, Edvin, Paulina och Theodor där och jag tycker om att umgås med dem. Gillar öppnis i Andersberg för det är trevlig personal och fina lokaler. Vi ska iaf försöka att träffas där varje tisdag. :)


Theodor, Edvin och Robin! :)

    
Edvin och Rosanna            Theodor och Paulina


Robin somnade sött i vagnen på vägen hem

Tog en promenad från bussen och hämtade Oliver, först hundarna då. Vi bara tog det lungt hemma på eftermiddagen i väntan på TV kvällen. :) Jag rensade ut min garderob och den känns ganska tom nu. Den har varit fullproppat med kläder så jag har inte direkt haft nån koll på vad jag har/behöver. Kändes skönt att få rensa och nu har jag ytterligare en anledning till att shoppa. ;) Fast det är inte så kul att shoppa åt mig själv, roligare att shoppa till barnen... Oliver ville verkligen inte somna med Mattias igår kväll heller. Efter 45min gick jag upp och tog över, dem hade liksom fastnat och kom igenvart. Jag och Robin låg i Olivers säng och pratade en liten stund. Jag har lärt mig riktigt bra hur jag ska lirka med Oliver för att få som jag vill utan att han blir arg/sur. Det tog ca 10-15 min sen sov båda mina vackra änglar! ♥ Jag tog med mig Robin ner och Desperate Housewives började precis. :) Good going mum!


Det BÄSTA och mest VÄRDEFULLA jag har! ♥

Oliver är på förskolan och jag ska äta min lunch nu. Har shoppat lite i airshopen till flygresan, flygstolar och leksaker mm. Sen idag får vi se, jag har inget större sug att göra något avancerat för tillfället. Men det kan ju svänga fort! Min shoppingnerv rycker lite... ;)

Nu är min lax klar!

Bye Bye!

Ska kolla varje dag

Prognos för Arguineguín
2009-06-03
Soligt. Svalt.
  20 °C
5,3 m/s


Okej väder med småbarn eller hur? :)

Morrn

God Morgon!

Oliver ska lämnas på förskolan snart. Det är hans sista vecka nu innan sommarlov! :) Sen ska jag lämna bilen för byte av framrutan och tar då bussen till öppnis där jag ska träffa vänner med barn. :) Frågade om Lena ville med och det hoppas jag på. Vågade dock inte ringa utan skickade bara sms, vill inte väcka dem ifall de sover fortfarande...

Hade tänkt ta en promenad hem ifrån öppnis sen. Men just nu känns inte regnet så lockande må jag säga...

Kram!

Juni

Hejsan!

Idag är det den första juni eller ja, den är ju faktiskt snart slut. Vi kan väl säga att officiellt är sommaren här! :) Imorse när jag vaknade så gjorde hela familjen sig iordning på en gång i princip. Vi åkte till Bomhus Glas och bokade in en tid av framrute byte, vi har fått en spricka och vi har redan lagat massa stenskott tidigare. :(  Imorgon ska den bytas och bli hel iaf! Efteråt så åkte vi och hämtade mamma som skulle följa med ner på stan. Vi åkte till Resia och bokade en vecka på Gran Canaria den 17 juni! :)


Oliver fick en badboll då vi hade lite ärenden på forex. Biljetterna.

Det ska bli skönt och såå himla roligt! Hela familjen längtar och om 15 dagar bär det av. Vi kommer att åka med ving och bo på Sunwing Resort & Spa Arguineguín. Kan verklingen rekommendera Sunwing Resort till alla som reser med barn, Sungarden är också bra. Man har vissa krav när man reser med barn och vi är väldigt nöjda efter att ha bott där flera ggr.

Efter vi bokat resan så var det lunch på Subway och sen lämnade Mattias oss. Jag och mamma shoppade lite grann.


Polarn och Pyret - tröja till Oliver, solhatt till Robin och keps med nack/öronskydd till Oliver

    
Cubus - två linnen              Cubus - Beach linne till mig
till Mattias

    
Gina Tricot - tre linnen       Gina Tricot - ärmlös tunika till mig
till mig

Efter shoppingen så åkte vi till sjukhuset och hälsade på kära mormor där. ♥ Pappa kom och hämtade mamma efter besöket och jag tog en promenad med barnen till Boulognern och Oliver fick leka lite i lekparken. Mattias och jag hade bokat möte vid 17:30 vilket var TUR för min mobil bara stendog (batteriet), gick inte ens att sätta igång för att skicka sms.

Vi köpte kinamat och åkte hem till Billy och Anna. Vi frågade Billy om han ville vara gudfar till Robin och han sa Ja, det är vi glada över! :) Igår frågade vi Kimland och han med sa Ja. :) Nu har Robins alla faddrar sagt Ja och vi är tacksamma och nöjda över att de vill finnas i vår sons liv. Det är speciella människor som vi verkligen vill ska påverka vårt/våra barn positivt. ♥
 
Det var roligt att umgås med Billy och Anna ikväll och det är något vi vill göra oftare. :)

Är som vanligt på kvällen väldans trött... Inatt vill jag drömma om Gran Canaria? ;)

Puss och Kram!

RSS 2.0