Tand!

Min älskade Robin har under natten fått en tand! :) Upptäckte det lilla risgrynet imorse... Stolt mamma! :)

Har haft mycket att göra den här veckan, det är första ggn som jag slår på datorn idag faktiskt. Projektet går framåt hela tiden men det tar lite längre tid än vad jag räknat med. I dagarna kommer det bli klart iaf. :) Min fantastiska pappa hjälper oss och min pappa han är duktig kan jag lova! ♥ Vad skulle jag göra utan min mammq och pappa så mycket som de ställer upp méd allt möjligt och alltid finns för oss...  

Just nu tittar vi på Ronja Rövardotter här hemma, jag och Oliver. Robin har somnat nyss efter våran mellis. Kommer nog att komma en mastodont uppdatering efter att allt blitt färdigt med projektet.

Ha det fint!

Kram


Nordpolen

God Morgon!

Del av konversation mellan mig och Oliver vid frukosten om den kommande julen och TOMTEN:

- Men mamma vart bor tomten?
- Han bor på Nordpolen.
- Tycker tomten om att bada?
- Ja det gör han väl...


Tänker några sekunder på vårat samtal och brister sen i skratt. HAHA Nordpolen som i badpoolen. Förklarade att att Nordpolen är ett ställe och inte en pool. :) Tänk er bilden han måste fått av tomten i en pool...

Just nu tar mitt projekt upp all tid som jag inte spenderar med barnen. Håller tidsschemat so far så tisdag eller onsdag bör vi vara klara. När jag är klar med det så ska det julstökas här hemma! :) Älskar julen och vill ha den så länge det bara går. Hoppas på snö till första advent och att det för ligga kvar över jul och nyår. Snälla tomten det önskar jag mig. ;)

På återseende!

Pussochkram ♥


Dagarna

Hej hopp!

I tisdags så var vi på öppna förskolan en sväng. Sen åkte jag till ÖB och shoppade lite smått å gott till en billig peng. Har tagit kort så jag kan visa sen. :) På kvällen så var det ishockey hemma hos oss på tv. Mamma, pappa, Stefan (Mattias pappa), Thomas och Carro tittade med oss. Sen kom Zandra hem till oss också. ♥ Vi tjejer tog en promenad sen var det Desperata som gällde. :) En bra dag!

Igår så var jag och Robin på barnvagnsbio med Rosanna och Edvin. Maria en tjej från Rosannas mammagrupp och hennes dotter Thea var med också + en HEL drös med andra. :) Vi tittade på Bröllopsfotografen och Robin sov nästan hela tiden. Filmen var helt okej. Senare på kvällen skulle grabbarna spela poker så Carro kom hem till oss och tog en promenad med mig och sen var det Greys på tv. :) En till bra dag!

Imorse så lämnade jag en förväntansfull Oliver på förskolan - de skulle ha maskerad! Han hade satt på sig sin spiderman dräkt (utan huvudmössan eftersom de mindre barnen kunde bli rädda) och han var så söt. :) Jag åkte hem till mamma där jag sitter nu och skrutt sover. Därför jag inte kan visa några bilder men det kommer!

Har påbörjat ett litet (eller stort) projekt hemma men det får vara en överraskning så länge. Beräknar att vara klar i slutet av nästa vecka så då får ni se. :)

Ha en bra dag!

Kram!


Bio

Go kväll!

Idag åkte vi till öppna förskolan och det var som vanligt roligt! :) Oliver var med för första gången i Hemlingby och tyckte att det var riktigt kul han med, så det kommer att bli fler måndagsbesök dit då han kan följa. Sen åkte vi hem till Anna och Linda på spontanbesök. Mamma var där också så barnen fick mysa med mostrar och mormor en sväng. :) Sen nu på kvällen så var det fika på Waynes med tjejerna och sen bio! Vi såg Trubbel i Paradiset och den var riktigt rolig. Lite sådär skämmigt rolig... Tack tjejer för en super kväll! ♥

Nu ska jag pumpa ur lite mjölk. Robin hade precis ätit och somnat om så det är bara pumpa och save:a nytt. :)

Hoppas att ni haft en lika bra kväll som jag! :)

God Natt! 


Öppna och bio

Måndag fm nu och dagen är planerad. :) Ska iväg till öppna förskolan med Robin OCH Oliver idag kl 13. Rosanna och Edvin ska dit också. Idas foto (nånting?) ska tydligen vara där idag och jag funderar på att knäppa syskon kort. Sen ikväll så är det bio och lite fikamys innan. :) Det är bion 2012 vi ska se. Ska börja med lunchen nu alldeles strax.

Ha de!

Hård konkurrens

gaaah... sitter och tittar på min anmälan på studera.nu för tillfället. Det är 1035 pers som sökt samma utbildning som jag. Hoppas det är många i min urvalsgrupp så mina chanser ökar! ;)

I början av december nån gång så vet jag hur det ser ut! Om jag kommer in, står som reserv eller stryks! Kan ju faktiskt strykas om jag är den enda personen i min urvalsgrupp av alla som sökt...

Spännande! :)

Söndag

Hejsan hej!

Idag har vi varit på kusin Marikas dotter Novas dop i Staffanskyrkan. Det var väldigt längesedan jag var i den kyrkan, tror det var 7,5 år sen på Simones dop. En väldigt vacker kyrka är det iaf. Dopet gick hur bra som helst och lilltjejen var så söt! :) Efteråt har vi bara varit hemma och umgåtts, byggt lego och läst böcker (för barnen). :) Gjort sånt som man gör varje dag och som jag älskar. Gillar rutiner och vardagsliv men ibland glömmer man bort att verkligen uppskatta det "lilla" i livet. Nu sover våra skatter och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. En film sängen och sen sova kanske? Jaja ska stänga av datorn nu iaf! ;)

Ha en mysig söndagskväll!

Bye bye!


Homedelivery

För ett tag sen så skrev jag väl att jag varit på Partylite (ljus) party eller hur? Om jag inte berättade det så var jag iaf hem till Maria och beställde lite smått å gott. :) Hon ringde för ett tag sedan och frågade om vi var hemma för hon hade fått hem min beställning. Det var vi så nu har jag likt alla andra laddat på mitt ljusförråd!


Detta hade jag beställt!


Sabor Isleño Aromabrännare -
Man smälter vaxljus i den istället för vatten och doftolja. Doften försvinner efter 12-14 timmar men vaxet försvinner inte så det "torr" brinner. Smart!
Grapefrukt doftpåsar  - Att ställa i garderober, byrålådor, klädkammare mm. Värt att prova för jag har en garderob som luktar liiite som jag inte vill.
Teljus. mullbär - Luktar himmelskt!
Votivljus, Svart körsbär - Luktar också himmelskt!
Delbara aroma melts, mullbär - Används i aromabrännaren och lukar fabulous! :) Brinner här hemma nu.


Så mamma nu har dina apelsinsorbet teljus kommit! :)


    


Har köpt partylite förrut också och då beställde jag bl.a. denna:


En ljuslykta med dubbelglas. Man lyfter på "locket" och dekorerar med vad man vill. Förra julen hade jag tomteservetter. Kort på barnen vid kalas mm. Bara fantasin som sätter stopp.


Väldigt schyst med hemleverans av detta var det! Tack Maria! :)


Robin


En stor portion Robin mat. Pasta med köttfärs, morot, ärtor, majs och palsternacka. Ser inte allt för gott ut kanske men han gillade det! Orkade dock inte äta upp allt. :)

Robin kan nu resa sig upp själv och gör det mest helatiden tillfället finns. Det är så roligt att se hur han utvecklas men än så länge är han inte riktigt redo att stå. Han släpper och tror han kan stå utan stöd och hjälp. Lätt att en olycka sker så det gäller att hela tiden övervaka och inte vända bort blicken.


Titta mamma vad jag kan! :)



I gåstolen är han än så länge säker. :)


God morgon

Igår kväll efter kalaset så åkte vi och hyrde filmer, 4 till mig och Mattias och 2 till Oliver. Det är så bra att man får hyra i en vecka. Vi tittade på room 6 igår och den var ingen höjdare direkt. Nu på morgonen har det byggts med lego och tågbana. Efter frukosten så tittar vi just nu på en av Olivers hyrfilmer - Asterix och vikingarna. :)

Känner för att påbörja ett nytt rustprojekt här hemma men vill inte göra det helt själv. Mattias är inte alls sugen snarare tvärtom trots mina fina försök till övertalning. :) Ska kanske fråga pappa om han har lust? Det är tvättstugan som jag skulle vilja göra om och måla trappan vit. Tvättstugan är färdigplanerad till 99% men det tar ju lite tid trots att den är liten... Å snart är det första advent och då vill jag inte hålla på rusta. Vi får se helt enkelt! :)

Njut av helg och ledighet med nära och kära nu! 


Helg igen

Hejsan!

Nu är det fredag igen och veckorna går fort när man har roligt. :) I tisdags så var jag och Robin iväg till öpnna förskolan där vi träffade Rosanna, Edvin och Paulina, Theodor. Det var väldigt mycket barn och föräldrar där. Sen efter Oliver var hämtad så åkte jag med mamma och syster ut till Valbo för lite inhandling av presenter tillsammans mm.

         
Oliver fick lite leksaker    Doppresent till Nova och
                                     födelsedagspresent till Samuel och Ninni.


    
Byxor, tröja och 3 par     Äntligen en ståbräda!!
strumpor åt Oliver från    Det bästa jag köpt och varför gjorde jag det inte tidigare?
KappAhl

Köpte även nya spännband till bilbarnstolen. Så nu har Robin bytt stol till den större modellen. Känns mycket mycket bättre och säkrare nu! På kvällen kom mamma, pappa och Anna hit och tittade på ishockey. Sen bästa tisdags-tv-kvällen. :)

I onsdags så var jag och Robin med Rosanna och Edvin till Fjärran Höjder och badade. Det var hur mysigt som helst! :) Tror vi skulle göra det till en varje vecka aktivitet? ;) Hämtade Oliver från förskolan och åkte hem och kokade varm choklad och packade några smörgåsar sen gick vi direkt till lekparken. Vi åt mellis där och sen gick vi hem till mamma och pappa där det bjöds på middag. Mums!

         

          

         


Mammas älsklingar i lekparken ♥


Igår torsdag så tog jag en prommis med Carro i skogen borta vid asfaltsfabriken. Det finns massa älg pass där och Ella sprang ut i skogen och kom inte när jag kallade på henne... Det första jag fick göra när jag kom hem igen var att bada hundarna. Om jag säger att jag tycker jägarna borde ha baja major uppställda så får ni själva räkna ut varför inte Ella kom och vad hon rullat sig i... Fy fan vad äckligt...USCH!

Jag lagade även mat till Robin igår. Pasta och köttfärs, ris och köttfärs, potatis och sylta blev det. Sen gjorde jag majs, ärtor, morötter och palsternacka kuber att ta fram till varje måltid också. I helgen ska jag göra kyckling och fisk rätter men måste införskaffa bättre och fler småbyttor att förvara i. Robin mat tar numera upp en egen hylla i frysen. Anna och Linda kom hit och hade köpt med sig lussekatter! Mina barn blir så glada av att vara med dem. :) 


Blev mat i ca tre veckor för ca 100 kr! Billigt eller hur? Tycker det är så kul att laga! :)

Blev ett långt inlägg nu. Idag ska vi till barnens tremänning Samuel på 4-års kalas! :) Annars bara familje mys! ♥

Trevlig helg!


Pyssel

Go kväll!

Jag åkte och simmade alldeles själv idag. Det var så skönt! Började med att simma 0,5 km sen bubblade jag lite och även bastade. Kändes så avkopplande att inte hålla någon eller ha ögonen på någon, sen gick det ju på ett kick i omklädningsrummet. Men efter jag var klar så riktigt längtade jag hem till mina älsklingar. Men det är sällan man längtar eftersom man nästan alltid är med dem. Bra att man får göra det ibland också. Lunchen stod serverad när jag kom hem och direkt efter så åkte Mattias till kontoret. Jag och barnen bestämde oss för att göra Robins handavtryck på en Bamse minnestavla som han fick i doppresent av Sara och Leo.



Det var på tiden att vi gjorde det. :) Men tiden bara försvinner ibland och så glömmer man... Det var riktigt roligt att pyssla lite iaf. Oliver knäppte lite kort på Robin under tiden och ha fick till några fina. :)


Foto á la Oliver! :) Kolla in påsen som Oliver lekt? med. Det var tydligen jättekul att hänga en plastpåse och göra hål i den. :)

Det färdiga resultatet:


Det var lite svårt men jag tycker det blev fint! :)

När vi pysslat färdigt så gick vi till en av lekparkerna här i närheten. Både jag Oliver tyckte det var skitkul! :) Robin sov hela tiden. Sen hem och laga mat, bada och natta barn och där är vi nu. :)

Ha nu en trevlig kväll alla!

Hej då!


Dålig på att ta kort...

Det är jag! Imorse på morgonpromenaden så tog jag för en gångs skull med mig kameran. Hade tänkt ta nått fint kort på hundarna i skogen men nej det glömde jag bort. ;) Tog ett enda kort så det lär jag väl bjuda på. Gick förbi kykogården och bytte ut ljus i gravlyktan.

Har nyligen startat diskmaskinen och tvättmaskinen och dess förinnan ätit frukost med mina två gryn. :)


Mitt enda kort från promenaden... ♥


Idag ska jag ev åka till Fjärran alldeles ensam. Jag ska simma. Känner att jag behöver röra mer på mig än vad jag gör.

Ha de!


Fars dag

Hejsan!

Idag har vi firat de två bästa papporna som finns. Min egen pappa och mina barns pappa. :)

Imorse åkte jag och barnen och inhandlade en lite "lyxigare" frukost till Mattias. Jag brukar alltid fixa frukost på sängen men nu ville vi äta tillsammans med pappan. :) Han fick ett kort, röda rosor, kalsonger och en aftershave av Oliver och Robin. Å viktigast av allt en massa kramar och pussar! Oliver avslöjade dock överraskningen lite grann. Jag sa att han skulle få gå upp och väcka pappa när vi dukat klart, slagit in sista packetet och stekt färdigt omeletten. Jag hade knappt hunnit packa upp matvarorna innan han rusar upp för trapppan och väcker pappa med orden: "skynda dig upp nu pappa för mamma har slagit in paket till dig!". HAHA, han är bra rolig vår son och det här med tålamod tycker han inte är så roligt än. ;) Men det är ju det som är charmen med våra underbara småttingar, eller hur?


En glad pappa (trots bilden) med två barn som älskar honom! ♥

Senare på dagen så åkte jag och kidsen hem till min fina pappa och grattade honom. Jag och sytra ystra köpte paket till honom tillsammans. I år fick han kort, röda rosor och en bok - "Kult bilar". Sen så fick han även en farsdags tårtstubbe och det fick Mattias med. Mattias åkte under tiden hem till sin far. Oliver hade även byggt en drake till morfar av platspåse, papperslappar, tejp och presentsnöre. Han sa att det var en julklapp och undrade om det blåste ute så den kunde flyga. :)

Man ska uppskatta sina pappa året om men det är bra med dagar då de får känna sig lite speciella, samma med morsdag!

Pappa jag älskar dig! Å Mattias jag vet att våra barn älskar dig! Jag älskar dig med min fine man, jag är glad att du är pappa till våra barn. ♥

Ha en bra kommande vecka nu alla!

Puss och Kram

Mamma!

Hur kan jag glömma det viktigaste av allt!! Igår sa Robin mamma! :) Han sa det precis som det "ska" låta och flera ggr. Både jag och Mattias hörde det så jag har inte inbillat mig något. Han har sagt det idag med... ♥


Robins älsklings leksak :)

Puss och Kram!


Torsdag och fredag

Hello!

Det går några dagar mellan uppdateringarna nu men det har ni väl lärt er! ;) Iaf så var ju Robin inte riktigt kry i torsdags. Ju längre dagen gick desto piggare blev han dock. Oliver var på förskolan och vi kurerade lill skrutt här hemma. När jag hämtade Oliver så krattade vi hela baksidan på löv och han var så duktig på att hjälpa till. :)

     
En hel del löv                  Oliver skottade i högarna i korgen

    
Robin var med  ♥            Haha vad säger man... underbar! ♥

    

    
Senare så kom Anna och Linda hit och passade barnen med jag och Mattias åkte med vårt gamla tak till återvinningen. Det blev två svängar - skönt att vara av med bråten! Det är inte helt klart än så bild får ni nyfikna vänta på. ;) Eller ja ni är ju välkomna på besök och tjuvkika. Vi är nöjda so far iaf! Efter återvinningen så vankades det pizza från Amigos här hemma. Jag badade även hundarna på kvällen och det var välbehövligt. Jag och Carro hade tagit 6:an i Hemlingby och hundarna var lite dyngiga efteråt.


Så till fredagen då! Klockan sex gick vi upp och då klippte jag hundarna på en gång. Skönt att ha det gjort!


Mattes fina Ella och Tova! ♥

Sen tittade hela familjen på efter 10. När vi tittat klart så gick hela familjen ut och donade på framsidan. Alla löv och sånt borta så nu är snön välkommen. :) Mamma kom hit och jag tonade håret på henne som blev jättefint. Tog förresten in posten igår och då hade Robin och Oliver fått ett varsitt brev som innehöll detta:


Kort från deras mormor och morfar! :) Robin har "smakat" på sitt. Mina barn har verkligen tur som har de bästa morföräldrarna i världen. ♥


Vad har jag mer hunnit med dessa två dagar då? hmmm... sett klart alla Johan Falk filmerna! tvättat, städat, lagat mat... ja det vanliga! :)

Igår kväll hämtade jag två nya DVD spelare som vi beställt från Netonnet. Ny till barnens lekrum och en till vårat sovrum blev det.



Hittills idag har jag haft sovmorgon till 9:30 och käkat frulle! :)

Bye!



Efter 10 med Malou von Sivers

titta på det nu klockan 10 på kanal 4! Min mobror Leif är med. :) Ska uppdatera senare idag med bilder också. ;)

Nu invänta programmet bänkad i soffan.

Inte lika roligt...

...att vakna idag med en varm bebis. :( Feber och snuvig igen. Skulle mer än gärna ta det själv bara han slapp. Mammas gullhjärta... ♥

Bokstäver

God Morgon!


Inte kan man vara annat än lycklig på morgon med en sån här glad skatt! :) ♥

Nu har halva den här veckan gått och den har varit väldigt lugn hittills. I måndags så gjorde jag inte mycket mer än det jag skrev att jag skulle göra (städa lite, tvätta lite och bytte sängkläder). Jag sänkte Robins spjälsäng också så nu har han sovit två nätter i egen säng och eget rum... Känns lite jobbigt men samtidigt på tiden. Jag satte även upp bokstäverna som jag köpte förrut och blev nöjd med resultatet.

    
Mattias
    
Mitt


Olivers

    
Robins                           Nysänkt säng med de nya sängkläderna från Hemtex.

Igår var det vaccinering av Oliver mot svininfluensan. Han tyckte såklart inte att det var kul (vem gör det?) men det gick jättebra. Han har inte haft något symptom eller klagat över något än så länge. Min mamma var med och tog hand om Robin under tiden och följde sedan med hem och åt med oss. Slår mig ganska ofta hur mycket svårare allt skulle vara utan mamma... å alla andra nära till oss också för den delen!

Ska kratta löv med Oliver efter förskolan är min plan för dagen!

Ha en bra dag!

Pussokram


November

Nu har vi gått in i en vintermånad. Herre jösses vad tiden går fort! Snart är det dags för julpynt, advent, lucia, julklappsinköp (har börjat redan) ;) och så kommer ju jul och nyårsfirandet! Älskar den här tiden på året det är myskänsla med en form av ro i själen. Me like! :) Idag ska vi inte göra något speciellt är det tänkt. Tvätta lite, städa lite och byta sängkläder = det vanliga vardagslivet.

Igår var vi iväg och firade Gabriel i förskott på hans födelsedag han är ju inte hemma när han fyller den 7:e. Han fick en BEN10 omnitrix klocka som han verkade gilla. :)


 En likadan klocka som Oliver fick i Maj.

Sen åkte jag på ljusparty hos Maria. Det var Partylite ljus som jag köpt förut också, visar med en bild sen vad jag köpte. Det  var roligt att komma hem till Maria nu när hon flyttat till Bomhus också. Jätte fint radhus! :) Hon bor ju typ granne med syrran och Linda. De kan vinka till varandra från kök och vardagsrum. :) Sen bar det av hem där det var ishockey på tv:n. Pappa, Carro och Thomas gjorde oss sällskap. Mytche trevligt!! Ja sen gick vi och sov tidigt igår plus att jag faktiskt fick sovmorgon idag! Känner mig utvilad. 

Ha en bra dag!

Bye Bye! 


RSS 2.0