Feb. 24, 2010

Måndag

* Lämnade in bilen på in- och utvändig tvätt.
* Hälsade på Jessica i hennes nya fina lgh.
* Grattade Linnéa som fyllt 11 år. ♥
* Tittade på familjen Annorlunda. :)

Tisdag

* Lämnade Oliver på förskolan.
* Klippte Bricco. (morbrors hund och ett Tova barn)
* Spelade badminton 1h med syster. Askul!
* Hela familjen bjöd in oss själva på lasagne middag hos snälla mamma. Tack!
* Bio på kvällen med kärleken. Söta syster var barnvakt. Vi såg Shutter Island som var bra, lite sorglig och inte alls vad jag förväntat mig.

Onsdag so far

* Lämnat Oliver på förskolan.
* Myst och lekt med Robin.
* Bokat en skidvecka till i Idre v.11. Jessica och Michel följer med denna gång.
* Tittat på solsemester till Kreta i juni.

Slog mig för ca en månad sen att Oliver i höst kommer börja sitt sista år på förskolan. Det innebär bl.a. att det kommer vara slut på spontan semestrar och att man blir mer begränsad till att åka på sommar-, höst, jul-, sport- och påsklov. Visst går det förhoppningsvis ändå men inte hur som helst när man känner för det. Sen är det ofta mycket dyrare att åka någonstans på lov.

Det positiva i förskola vs skola. I förskolan är det verkligen den enskilda individen i centrum. Man kan vara borta en vecka utan att hamna efter. Personalen är så proffsig och arbetar/utmanar verkligen barnen utifrån deras utvecklingsnivå! Kan man uttrycka sig så? Hoppas ni förstår vad jag menar iaf. I skolan är det mera "nu ska vi lära oss i addition i 10 veckor, sen går vi vidare med...". Nu menar jag inte att skolan är så enkelspårig att de som inte kan addition efter 10 veckor inte får lära sig det! Hmmm känns som jag inte riktigt får fram vad jag menar. Är det något ni tycker verkar konstigt så fråga mig istället för att fundera om jag är knasig. Är iaf säker på att alla förskolelärare och lärare vill våra barns bästa och hjälper dem till att få en så bra grund i livet som de kan. Med det sagt så sätter jag punkt för denna yra men viktiga disskution med mig själv. :)

Nu kom Oliver och Mattias hem så nu ska jag klappa igen datorn! Förresten så blev Robin 11 mån igår... jezzez vad fort det gått!

NJUT AV SOLEN!



Helgen som var

God morgon måndag!

Vilken härlig helg det har varit! I lördags var jag och barnen på Djungel City med Zandra och Lia. Jennifer & Tony med pojkarna var också där. Sen var det barn från Olivers förskola med! Det var riktigt roligt och trötta barn hade jag efteråt. :)

Åkte hem och svidade om inför kvällen. Träffade Anna och Paulina på Brända Bocken där det åts och dracks gott! Allt mellan himmel och jord pratade vi om. Jag hade en riktigt rolig kväll! :) Vi saknade några tjejer av alla förståeliga anledningar. Sen fick jag skjuts hem i Billy och Annas nya snajsiga bil. :)

Igår var det en mysdag hemma med ett avbrott för Party Lite party hos Viveka/Maria. Köpte smaskigt luktande ljus och body butter som förväntas komma om 1,5 vecka.

Tittar ut genom fönstret och ser solen locka på oss nu, men oj va lurad man blir - det är ju -22 grader ute! buurrrrrrr

Idag ska vi gratta kusinbarnet Linnéa som fyllde år i lördags! :)

Njut av kylan... (solsemester snart någon?)

Hej hej! 


Snö

Hej hopp!

Jag älskar snö och vinter men nu får det räcka! Jag vet inte längre var jag ska göra av snön. Vi har inte mycket att skotta och jag lider med alla som har mer att skotta. (typ mamma och pappa) Men det är väl bara att bita ihop och skotta på.

Oliver sitter bredvid mig i soffan och håller om mig nu så jag ska passa på att mysa med mitt hjärta. ♥ Robin sitter i hallen och skrattar åt våra skor? haha


Älskar för övrigt visdoms ord. haha apropå inget! Det finns ju massor av kylskåps magneter med sånt på. Hos mamma och pappa finns det en som jag gillar mycket.

" En mamma håller sina barns händer för ett tag men deras hjärtan för evigt"


Vackert och sååå sant! Det mest värdefulla i mitt liv är mina barn och jag skulle utan en sekunds tvekan offra allt för dem... Mamma älskar er Oliver och Robin! ♥

Nu mys!

Hej då!

 
KÄRLEK ♥


Alfons Åberg

Hejsan!

Igår var jag en riktig Alfons Åberg. Det var sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet och jag hade gjort en notering på mobilen att jag skulle anmäla mig. Snozade flera ggr för jag skulle bara göra det här och det där först. Sen råkade jag ta bort snozet och då glömde jag helt bort det... Kom på det klockan 7 imorse och slog igång datorn. Tur för mig så kunde man anmäla sig fortfarande då! :) Jag har nu betalat avgiften och är anmäld, fick en bekräftelse på det. Den 10 april är det dags att skriva. Egentligen hade det varit rätt åt mig om jag missat det. Man har haft en hel månad på sig och jag är ute sista dan och missar dessutom det. Jaja glad är jag nu iaf och hoppas på ett bra resultat. :)

Igår var jag och barnen ute i det fina vädret och byggde en snögubbe. Robin sov dock i vagnen så jag och Oliver byggde.





Idag är Oliver på förskolan efter förra veckans ledighet. Han hade längtat... Robin sussar i vagnen som alltid när vi lämnat storebror. Efter lunch tänker jag ta en lååång promenad tills det är dags att hämta Oliver klockan 14.

Ha en bra dag! Saknar solen lite bara... Kännts som våren legat i luften några dagar men det ska tydligen komma mer snö.

Hejs svejs!

Sälen (bildbomb)

Vi var förra veckan (v.6) i Sälen på skidsemester. Det var jag, Mattias, Oliver, Robin, mamma, Ella och Tova som åkte dit. Anna och Ozzy kom dit på torsdagen. Det var superhärligt! Jättefint väder med sol hade vi alla dagar utom 1. Oliver har åkt själv i barnbacken i Hundfjället. Han är jätteduktig men kan inte stanna helt själv ännu så i de övriga backarna var det sele som gällde. Jag var dock väldigt feg vilket stör mig lite... Är kanske så att man med åren blir allt räddare? Näe det duger inte måste helt enkelt ut mera i backarna! :) Visar lite bilder.


Robin fick prova Olivers hjälm och skidglasögon! (Var dock tvungna att köpa nya glasögon till honom eftersom de här gick sönder)


Oliver lekte brandman med Robins nappflaska utanför stugan.


Eldade i öppna spisen i stugan.


Det fanns ett häftigt äventyrsbad som heter Experium som vi besökte. Här sitter Robin i ett skåp som fanns i "omklädningsrummet". Det var dam/herr/mix omklädningsrum. Det var dock typ helt öppet emellan! Skumt...


Oliver i skåpet.


Jag hjälper Oliver på med pjäxorna innför fredagens åk.


Oliver, jag och Anna i stolliften (Tandådalen). Gissa om jag har träningsvärk i armarna efter att ha åkt med Oliver i knapp och ankar lift?!


Tandådalen


Början på Väggen! (Hundfjället) Sen ser man Tandådalen i bakgrunden.


Jag och Oliver busar efter vi åkt klart på fredagen.


Oliver fick en gosdjurs räv som han älskar! Rävis... Här hade han gjort räven klar för natten. :)

Det var en rolig och härlig vecka. Men som vanligt är det skönt att komma hem igen också.

Robin har varit mycket med underbara mamma och det har gått jättebra. Han går numera också! :)

Näe nu är det bra för denna gång! ;)

Pussochkram


Hej hopp!

Hej! Verkligen jätte dåliga uppdateringar nu, är ändå lite fascinerad över att det är några stycken som endå verkar titta om jag lagt in nya inlägg. Kul! :) Ska kanske vara lite schysst och blogga mer?

Tänkte bjuda på lite roliga bilder iaf!


Härligare än så här går det inte att börja dagen! ♥


Dagen innan vi åkte till Sälen var vi bjudna på lunch hos Anna och Linda.
Robin sov i deras säng och under tiden så stylade Oliver honom...haha

Hejs svejs!


Grattis bloggen!

Som blev ett år gammal igår! ;) Förlåt att jag missade din födelsedag. ;)

Puss och Kram

RSS 2.0