IKEA

Drar jag och barnen till nu. Alltid är det något projekt på gång. :)

Kram


Tremänningar på besök

Hej hopp!

Nu har Samuel och Simon kommit hit. :) De ska spendera dagen, natten och dagen imorgon med oss medan deras föräldrar flyttar. Oliver är överlycklig och försöker övertala oss alla att de ska sova här i 10 nätter. haha. Misstänker att Jennifer och Tony skulle längta ihjäl sig då. Å barnen efter mamma och pappa med för den delen. Ska strax börja laga lunch.

En bra lördag önskar jag er alla!

Kram ♥

Vår dag

Idag åkte vi som tidigare nämnt till hälsomässan i konserthuset. Den var inte mycket att hurra över tyvärr... När den varit på rådhustorget förrut så har det varit mycket bättre. Jag och barnen var det som skulle dit och jag ville promenera. När vi börjar närma oss Dahlbomsbil så kommer jag på att jag inte gick på toa innan vi gick hemifrån. (som ett litet barn så måste även jag gå) Blir akut behov av att tömma blåsan så då ringer jag till min räddare i nöden - Mamma! Hon åker och hämtar bilnyckel av mig och sen tillbaka hem till oss och byter till våran bil (barnstolar) och sen åter för att hämta oss. :) Då tog vi bilen resten av dagen och mamma sällskapade med oss. Hämtade kläder på hälsomässan dock. Jag hade beställt fråm Lingon & Blåbär och de hade ett stånd där. Det var kul iaf!


Mina fina barn när vi börjar gå mot stan. ♥


Lingon & Blåbär. Grön & naturvit halvpolo till Robin. Matchande kortärmad body, byxa och mössa till Robin. Å sen impulsköpte jag på plats en solhatt till Robin.

Efter vårat mäss besök så gick vi till Waynes för lite sallads middag. Sen lite shopping på det:


Nya skor till Oliver och mig.


Två par linnen till moi.

Lugnt har det varit här hemma på kvällen. Ishockey på TV och Brynäs är nu utslagna från slutspelet. :( Synd men jag gråter inte blod.

Imorgon ska kusinbarnen Samuel och Simon sova över medan mamma och pappa deras flyttar. Ska nog gå och lägga mig nu för de skulle komma kring 9:30 och jag vill vara pigg med fyra barn i hemmet. Det ska bli roligt och Oliver håller på längta ihjäl sig. :)

God Natt!

Promenad

Hejsan!

Imorse tog jag fram mina skor som jag hade förra året och gjorde mig iordning för morgon promenaden. Mattias hjälpte mig igår med att lägga in ny musik på mp3 spelaren. Vi köpte melodifestival skivan innan vi åkte till Idre så det är den som nu rullar i min mp3. Vi tittade bara på finalen i år men har hört väldigt många säga att det var de sämsta bidragen någonsin. Jag är beredd på att protestera. Tycker att väldigt många är skitbra! :) Det är hyfsat varmt ute nu också, saknar lite sol bara så är det perfa.

Dammsög när jag kom hem och sen dator med allt vad det innebär. Idag ska jag och barnen besöka hälsomässan i konserthuset. :)

Bilder:


Snön är verkligen på väg bort nu...


Mina prommis skor. Behöver slängas och införskaffas nya tror ja va...


Mina följeslagare. :)

Hade kameran med mig idag så då måste jag ju bjuda på lite bilder. :) Ska snabba mig att rensa ur min garderob nu innan lunch. Men först ska jag anmäla mig till högskolan...

Bye!

Påsk och våfflor

Go kväll!

Idag känns det som jag fått lite gjort här hemma. Har tvättat en massa, målat bakom de nya elementen uppe och påskpyntat lite med barnen ute efter att vi hämtat Oliver från förskolan. Vi var förbi affären direkt efter vi hade hämtat Oliver och såg då påskliljor och ris. Spontan bestämde oss för lite ute-mys-stund. :) Efter vi hade varit ute i nästan två timmar så började Robin tröttna så då gick vi in och strax efter kom Mattias hem. Vi började grädda våfflor - Våffeldagen till ära! Efter maten tog Mattias med sig Robin till Fjärran Höjder badet och jag och Oliver hamnade i soffan efter att vi städat undan efter oss. Oliver ska strax gå in och duscha och sen sova. Han är super trött så jag måste skynda lite med blogginlägget. :)

Bilder:


Robin efter sovstunden i vagnen


Han gillar majskrokar ♥


Mitt vårtecken! Ser ni de röda knopparna? Verkar som det blir blommning i år igen. :)


Påskliljorna på plats


Oliver ♥


Vårat påskris som får stå ute! Som ni ser så hade Robin tröttnat här... :) ♥


Påsk pyntat på Savgatan... Ja jag vet att jag inte borde överdriva. ;) haha


Oliver för två minuter sen.

Nej nu är klockan sju och det är dags att påbörja nattningen.

Bye bye!



Robin 1 år! ♥

God Morgon!

I Tisdags den 23/3 så fyllde vårat älskade lilla gullhjärta 1 år. Det har gått oerhört fort. Dagen började för oss med ett besök på öppna förskolan med Rosanna och Edvin.


Haha en typisk grimas á la Robin


Edvin och Robin

Efter öppnis så åkte jag till Bodins Bageri för att hämta goda smörgåstårtor och tårtor.

    
Williamtårta                    Prinsesstårta

Sen åkte vi hem och dukade lite bord och ordnade fram lite saker till kalaset. Strax efter två kom dagens första gäst och sen fortsatte det hela dagen fram till 19:30 då ungefär den sista lämnade. :) Full fart och precis som det ska var på ett barnkalas! Robin fick massa fina presenter som vi tackar ödmjukast för. Tusen tusen tack från våra hjärtan till er alla som gjorde vår sons första födelsedag så perfekt! ♥ Ingen nämnd ingen glömd...


Väntar på att kalaset ska börja. :)


Självklart fick Robin smaska på lite tårta själv! Han gillade det även fast hälften försvann på kläder och golv. :)


Mamma Älskar Dig Robin! ♥




Klar

Nu är jag klar för denna gången med min sid uppdatering. Är ganska nöjd. Skulle vilja få bort blommorna högst upp och ha bilder på mina fina barn istället. Fattar inte hur man gör och nu ger jag upp...

Men jag får ösa in bilder på mina ögonstenar i inläggen istället! ;)

Sov sött!

Youtube

Sitter nu och försöker lära mig hur man laddar upp youtube klipp. :)



Å det gick ju bra! :)

Den här låten var med i melodifestivalen. Tycker inte att den passade in där riktigt men det är något av det bästa jag och Mattias hört! Exakt vår musik smak. :)

Hej hej!

Designar om bloggen

Försöker få den se lite somrigare ut. ;) Funkar sådär...

Home sweet home

Nu är vi sen igår kväll hemma i Gävle igen. Vi har haft det jättebra i Idre men som vanligt är det skönt att komma hem. Resan hem tog låååång tid. Jag körde fram till Mora och därifrån körde Mattias. Han låg mellan 40-60 kmh HELA vägen hem för det var såna köer. Det var drygt och vi var oroliga för att Robin skulle börja tröttna och gallskrika. Men båda barnen skötte sig utomordentligt! :) Vi tog av ytterkläderna och det verkar vara en bra idé. Annars brukar vi bara knäppa upp och ta av mössa och så. Men nu rök allt och resan gick super trots att den blev lång! Vi åkte direkt hem till Mattias mormor Gun som fyller 85 år idag men hade kalas igår. Sen hem och packa upp. Vi var trötta och kom i säng hyfsat tidigt.

Vet ni att min underbara, vackra, fantastiska mamma har varit här när vi var borta! ♥ Hon har städat hela huset + att hon tvättade upp tvätten som var kvar med. Hon är bra snäll min mamma. :) Såna gärningar är verkligen ovärderliga. Det var så skönt att komma hem. Tack tack tack Mamma! Jag Älskar Dig! ♥ 

Idag ska jag åka och handla lite inför Robins 1 årsdag imorgon! :) Tänk att det är ett helt år sen han föddes? Ska baka lite också hade jag tänkt. Vi har beställt smörgåstårta och tårta från Bodins Bageri. Det är verkligen det bästa bageriet/konditoriet jag vet!! :) Jag har lite att göra idag iaf. Nu ringde mamma och skulle komma upp och säga hej till Robin. De var förbi igår och skulle säga hej till båda barnen men då hade Robin redan somnat för natten. Men Oliver var glad att se mormor och morfar efter en vecka borta. :) Jag och Mattias med för den delen. haha

Vi har Elteknik här också. De ska fixa iordning all el som behöver fixas. Elementen uppe ska bytas, elskåpet efter tvättstuge rusten fixas, sladdar efter takrenoveringen?! och belysning ute bytas mm. Duktig och snabb är de, iaf de tidigare jobben som de gjort här hemma.

Lite bilder:


Oliver i transportliften


Oliver efter han åkte svarta backen störtloppet.... haha skojar bara! Han är på väg ner i dalen backen som går nedanför. Jag däremot åkte den två ggr. Andra gången ramlade jag dock två ggr. Gjorde inte illa mig ett dugg dock! Som tur var... Vet inte hur jag lyckades heller, ramlade i slowmotion och en av ggr när jag redan kommit ner. :)

 
Mattias kör på vägen hem.
    

Köer åt båda hållen...


Oliver i bilen


Robin skrattar och är glad i bilen


Glad Robin


Han är så duktig Oliver och det är så roligt att åka med honom. Tänk sen när Robin också kan vara med! Åh så kul vi kommer ha. :)

Njut av den soliga dagen!

Pussochkram



God morgon lördag

Idag är det sista dagen här uppe i Idre. Solen letar sig fram allt mer hela tiden så det blir nog en bra dag. Igår var det så dimmigt uppe i topp backarna. Man såg helt ärligt inte personen 10 m framför sig och det är läskigt. Stor risk för krasch + lite ofrivillig off pist åkning. Vi lyckades dock bara komma "lite" off pist. :) Jag kör fm med Oliver idag och Mattias resten av dagen sen. Imorgon åker vi hem och känner oss nöjda med veckan som varit.

Just nu är det jag, barn och hundar vakna och resten sover. Ska nog väcka dem snart så de hinner äta frukost innan vi beger oss ut. Alla vill ju nyttja dagen till fullo. :)

Lite bilder:


Oliver i fjälltåget ♥


Robin i fjälltåget ♥


Goa glaá Robin ♥


Oliver själv i knappliften. Han har åkte både liftar och pister själv en hel del! Stolt mamma... ♥


Michel försöker ta en power nap. Oliver sitter på honom och tittar på tv och äter russin. haha


Fina Jessica tog disken. ♥


Min Kärlek! ♥

Sådär ja nu är ni lite updated. :)

Hoppas vi och ni får en mycket bra lördag! :)

Pussochkram


Jag är grym! ;)

Goddagens!

Dagen började som vanligt med en mysig familjefrukost. Sen hade vi bestämt att jag och Oliver skulle åka fm åk. Oliver ville dock inte idag så då slapp han. Vill inte tvinga honom och åka så att han inte kommer vilja åka alls i framtiden.

Jag tycker inte det är särskilt roligt att åka själv men bestämde mig för att göra det ändå. Kommer ni ihåg att jag sa att jag var så feg i Sälen och behövde utmana mig själv lite mera? Jag hade så j..la roligt och ångrar inte en sekund att jag åkte själv!! Inget barn med så jag måste hålla mig till lätta backar, ingen karl med så jag måste åka de svåraste, brantaste som vi kan hitta. Jag åkte de jag ville i det tempot som kändes okej för mig! Å jag var så grymmm! ;) Kändes så fruktansvärt bra och oron över att ha blitt en liten fegis släppte. Åkte blå(lätt) och de kändes för lätta. Åkte röd(medelsvår) och bara gled ner perfekt. haha. Åkte svart(svår) kändes lite brant och blev lite lätt snurrig men jag ÅKTE ner utan att tveka och skaka i en halvtimme. Nu är jag värsta skrytmånsen men jag är glad att jag inte känner mig rädd över att göra något som jag tycker är SÅ kul! Gud vad jag kan tjata länge om samma sak. Nog om det nu.

Kom hem lagom till lunch. Efter lunchen åkte Mattias till Fjättervålen(?) och kommer åka där resten av dagen. Just nu myser barnen med lite russin och smörgås. :) Vi har det riktigt bra nu!

Sent ikväll kommer Jessica och Michel hit, ska bli kul!

Ha det bra gott folk! ;)

Trasig mobil

Hej!

Idre är underbart! :) Imorse åkte jag och Oliver lite slalom. Jag släppte honom själv i blåbärsslingan (grön backe = mycket lätt) och han klarade det galant! Han var ju såklart i sele men helt ospänd. Litar inte helt fullt ut på att han klarar det ännu och vill inte gärna hämta ett gråtande barn som kraschat in i ett träd. ;) Vi hade jätteroligt tillsammans och så har hela dagen fortsatt. ♥

Något tråkigt har dock hänt med min mobil. :( Igår kväll så knäcktes luckan av. Jag har alltså nu ingen mobil och kommer inte ha det förrän vi kommer hem från Idre. Så om ni vill mig något så går det att ringa Mattias mobil. 

Nu ska vi ha en mysig tv kväll med kanal 5 och lite glass. Igår skalade vi räkor och åt till kvällsmyset. :)

Go Kväll!

Idre

Tjolahopp!

Sitter just nu i en stuga i Idre och bloggar. Vi kom upp hit igår em/kväll. (som vanligt göra sig inga tjuvar besvär eftersom huset hemma inte är tomt) Mattias kollega är inte bosatt i Gävle så han passar på att bo där när vi är borta. :) Resan upp gick bra med endast lite kink från Robin. Oliver är en ängel att åka bil med! Han har alltid varit det och spelar ingen roll hur länge vi åker heller.

Mattias och Oliver drog iväg och åkte i backarna för ca 1 timme sen. Jag tog en promenad med hundarna och sitter nu här. Direkt när detta är publicerat ska jag gå ut och sola lite. Robin ligger ute i vagnen och sover. Det är himla bra här eftersom nu när jag sitter här vid köksbordet så står Robin en halv meter ifrån mig. Det är bara ett fönster emellan annars skulle jag kunna röra honom. Skönt att ha honom under uppsikt även fast han är ute. (tänker på bebisen i Finland...)

I lördags var vi bjudna på lunch hos mamma och pappa. Supergod mat! Anna och Linda var också där. Vi hann med att spela lite spel och skratta. Sen lämnades hundarna hemma för att åka vidare hem till Billy och Anna där vi var bjudna på middag. :) Supergod mat igen! Märker ni vilken lyxdag? Oliver spelade nintendo hemma hos mamma och pappa så han var kvar där. Vi kom på att det blev tredje året i rad som vi är med Billy och Anna under melodifestival finalen. Med det konstaterat så var vi tvungna att stanna kvar och se den, vi kunde ju inte bryta trenden eller hur? ;) Mysdag och myskväll! Tack för det... ♥


Om man ska ta och disskutera vinnaren av melodifestivalen så ska jag fatta mig kort. Inte min favorit men jag kommer inte att skämmas under stora Eurovision finalen.

Visar lite bilder...

    
Robin imorse ♥                Oliver imorse ♥

    
Mattias imorse ♥             Ella och Tova imorse ♥


Hundarna är nerrakade nu och nybadade innan vi åkte. Stod inte ut med pälsen längre. Men jag har ju inte kunnat gjort så mycket heller eftersom det varit så kallt. Har hållt efter så gott det går men nu gick det inte längre...

mer bilder...

    
Utsikten från fönstret       Från altanen


Vinkar av Mattias och Oliver vid backen.


Hej Då! Kör försiktigt... :)


Jag...

Aja nu ska jag ut i solen! Ha en bra dag!

Hej hej!


Tillängnat alla som vill att jag ska uppdatera ;)

Hej!

Nu var det länge sen jag skrev. :) Har ju såklart hänt mycket men med risk för en hel uppsats så förkortar jag det hela drastiskt. Jag har:

* Umgåtts med nära och kära. ♥
* Shoppat!
* Varit på lite utflykter.
* Skött alla vardagliga sysslor.
mm

Visar lite bilder eftersom jag tycker det är roligare.


Paulina, Anna och jag var på Brända Bocken. (Stormväder ute)


Jag och kusin Elisabeth på Läkerol Arena. Fick ju i julklapp av mamma och pappa att gå och se Buddy Holly showen med mat, dryck och allt som kunde tänkas ingå. Mattias var som några vet dålig och kunde inte följa med så då ställde kära Lotta upp som min dejt. :) Mamma, pappa, Anna och Linda var också med. Kvällen var grym! Tack. ♥


Mysungarna mina äter majskrokar och tittar på barntv. ♥


Oliver överraskar mig med att knäppa kort på sig själv och lillebror. Gulligt ♥


Robin gillar majskrokar. Här hemma i soffan. :)


Robin har fått börja äta själv lite grann. Här gröt och det var.... kladdigt! :)


Oliver i Alfons Kajutan på Eckerölinjen.


Robin i Alfons Kajutan på Eckerölinjen.


Ytterligare ett kort som Oliver knäppt på lillebror.


Masurloppet på Olivers förskola! Oliver fick ha sin slalomutrustning eftersom han inte har några längdskidor. Men det gick jättebra och var skoj!

Har ju säkert missat en hel del. Men nu kör jag från idag och lämnar det som varit. :) Fråga om ni vill veta nått. Solen har ju hittat hit och energin och brist på D-vitamin letar sig till sakta tillbaka. Härligt! :)

Ha en bra och trevlig helg nu!

Pussokram!

Min kära kusin fick en dotter igår den 12 mars 2010!!! En liten flicka som vägde 3060gr och mätte 48cm. Ursöt och välkommen! ♥ Grattis mamma Pernilla och pappa Tommy! :)






RSS 2.0