En vecka

Hejsan!

Tänkte skriva lite om veckan som var. Mattias åkte ju till Malta med grabbarna i tisdags och i samma veva blev Robin sjuk! Första gången sen han började på förskolan. Feber, snorig och ögoninflammation. Oh yes... Jag är fortfarande lite snuvig och småont i halsen sen veckan innan ändå. Var tvungen att vara i skolan förra veckan ganska mycket men hade bästa hjälpen av mamma och syster yster! ♥ Vad gjorde vi utan er? Allt med skolan har gått bra iaf och nu sitter jag med sista examinationsuppgiften som ska vara inne på måndag kl. 16 och jag känner mig trots allt fortfarande i fas. ;) Igår satt jag och syrran hemma hos mamma och pluggade en sväng. Alla tre plugga fast med olika saker.

Det har varit val också. Det är belyst överallt känns det som och jag har sagt mitt. Har inget behov att skriva mer om det här.

Var och gjorde ögonundersökning förra veckan också om jag skulle kunna operera mina ögon. Men ett öga spökar för mig så det blev ett nej, tyvärr! Det var också dags för cellprov igen... svar om 8 veckor. Väldigt långt?

Känner att jag hattar fram och tillbaka lite men det får ni ta om ni orkar läsa. :)

Mattias kusin Erik och hans Linda fick en son också. Väldigt stort Grattis! :) Alltid så berörande med nytillkomna underverk.

Vi grattade Othilia som fyllde 2 år! :)

Var på bio i söndags med Oliver, Anna och Linda. Vi såg förhandsvisningen av Dumma mej och det är ju en fröjd att bara sitta och titta på Oliver när han skrattar. Den var i 3D och jag trodde aldrig Oliver skulle orka sitta med glasögonen men det gick kanon. :)

I lördags sov pojkarna hos Anna och Linda. Jag och Carro hade tjejkväll när grabbarna nu var borta. Det var skit trevligt! :)



I måndags var det BVC besök för Robin. 18 mån kontroll + vaccinering. Gick bra! Han växer så det knakar och fick mycket beröm för hur fint han följer kurvan. :) 84,5 cm lång, 13810gr och 50cm i huvudomfång. Mammas lilla kille börjar bli stor.

Efter skulle Oliver till tandläkaren. Gick också bra! Fina, rena och hela tänder. Sexårs hörntänderna börjar komma på honom och snart får han väl gluggar också. ;) Han fick också beröm för att han var så duktig och hade ett fint bett. :)

Senare samma dag var vi på utvecklingssamtal på förskolan. Mycket i måndags. Det går bra för båda pojkarna. Inte mycket att säga om Robin. Han har ju nyss börjat. Men han är jämt glad, sysselsätter sig utan problem och är trygg. Oliver är väldigt artig, snäll, omtänksam, älskar att rita, bygga, grymt bordsskick och populär. Det är en befrielse att höra att barnen funkar bra och är omtyckta. Värmer mitt modershjärta att andra ser det jag jämt gör. ♥

Var på bio med syrran på kvällen. Förhandsvisningen av Lyckan, kärleken och meningen med livet. Den var okej men skulle gärna kunnat se den hemma. Mys med syster var det bästa!

Nu kom syrran förbi på kaffe så jag slår igen datorn!

Bye Bye!


På förhandsvisning av biofilmen Dumma mej!...

dsc00087 (MMS)

På förhandsvisning av biofilmen Dumma mej! :-)


Morgonmys i sängen med Robin. Barnkanalen...

dsc00078 (MMS)

Morgonmys i sängen med Robin. Barnkanalen igång så förhoppningsvis några minuters vila till mig. Oliver sover fortfarande.


Mysig fredags fm i lekparken med mina älsk...

dsc00068 (MMS)

Mysig fredags fm i lekparken med mina älsklingar! :)


Torsdag kväll

Hej hopp!

Var riktigt dålig igår men vaknade upp idag och hade bara "lite" ont i halsen. Det kändes ganska skönt måste jag säga! Var i skolan idag och skickade in vår första examinations uppgift. Den skulle egentligen vara inne imorgon kl.16 så det kändes bra att vara klar i god tid. Förresten så vill jag varna för mycket "skolpluggs" berättande i framtiden. Känns som att det blir mycket prat om det men jag gör inte mycket annat just nu.

Har rakat och putsat hundarna fina idag! :) Det var behövligt kan jag säga. Men det tog mer än två veckor innan jag fick tillbaka mina skär och saxar som varit iväg på slipning. Nu på kvällen så var jag och hundarna på promenad med Zandra i Hemlingby. Det var trevligt och skönt!

Sitter och lyssnar lite halvt på politiker debatten just nu. Tror faktiskt att jag ska stänga datorn nu och lyssna lite mer aktivt!

Bye Bye

Chai te, varmt bad med badbomb, nässpray o...

dsc00061 (MMS)

Chai te, varmt bad med badbomb, nässpray och alvedon så hoppas jag på att denna dag rullar på också. Vem klubba ner mig inatt..? Finns inte tid att vara sjuk.


Rosanna och Johan <3

Imorse kl. 06:53 fick jag ett mms! :) Det var från Rosanna med en bild på hennes ursöta lilla dotter som föddes 05:26 imorse! Varmt välkommen lilla du och stort Grattis till storebror Edvin och mamma och pappa till underverket!



Visade Oliver bilden och han sa: ÅÅÅHHH vad fin hon är! :)

Vilken härlig start på dagen. Känner mig gråtfärdig av lycka för deras skull. (Å min med för sen får ju jag också kramas med sötnosen) ;)

Ha en bra dag för det ska jag ha!

KRAM


Pluggeliplugg

Hej hej!

Helgen har till stor del bestått av plugg. Å jag ligger i FAS! Härligt... påminn mig om det sen när skolarbetet hopar sig över mig och jag inte förstår hur jag ska klara det. ;)

Ska snart iväg till skolan för seminarie och sen upplevelsebaserad metodövning. Ska bli kul.

Sitter och poppar lite musik nu å jag har en ny favvolåt. Vill ni höra? Okej då...



Ha en bra dag!!!

Lördag

Barnen kom hem igen strax före 13. Robin sov och Oliver har tittat på Pippi Långstrump-på de sju haven.

Nu ska vi åka iväg och titta på Kimland och Saras kolonilott som de köpt i veckan.

Ha en trevlig helg!

På väg hem från förskolan! En sväng förbi ...

dsc00056 (MMS)

På väg hem från förskolan! En sväng förbi ICA först bara.


Provar att mobilblogga. Kort från i somras.

dsc00027 (MMS)

Provar att mobilblogga. Kort från i somras.


Ny design

Nu har jag gjort om min design igen. Vad tycker ni?

Jag ville ha den lite "höstigare". Lade en ny bild i headern också på gullhjärtana. Ska ha en annan sen men syrran måste maila mig den först. Mest imponerad är jag över att jag kom ihåg hur man gjorde! :)

Nu ska jag hämta kidsen.

Tandläkaren!

Hej hopp!

Har nyss varit hos tandläkaren på initiativ av mig själv. Upptäckte för någon vecka sen att fyra tänder i under bettet börjat få små "gropar" i sig vid tandköttet. Ringde idag och fick en återbuds tid kl. 12:30. Mattias retar alltid mig för att jag använder mjuk tandborste och att den ser så liten ut. Iaf så blev domen att jag borstat mina tänder för hårt och på lite fel sätt. Ordinationen blev x-mjuk tandborste framöver och instruktioner om HUR man borstar tänderna. Inget skämmigt att vara 27 år och borsta tänderna fel? MEN hon sa att jag hade väldigt ren mun och att det är sällan man ser så rent och inte minsta spår av tandsten!!! :) Så ni inte får för er att jag haft värsta snusk munnen. Den har alltid varit ren men metoden för att få den så har varit fel, trots ett bra resultat. Fram tills nu då... Skönt är det med frisktandvårds avtal också. Allt som kostade mig idag var nya tandborstar från apoteket.

Ringde till EL-teknik idag också. Killen som tog emot samtalet visste exakt vem jag var och frågade hur det var och om vi var nöjda med det som de gjort tidigare? Ojoj, herregud vad ofta jag måste ringa dem om alla små/stora grejer som jag vill få fixat! ;) Men de är snabba, service minded och står ut i jämförelse med många hantverkare av olika slag. Det är ju klart att vi ringer igen när vi är nöjda!

Sen har jag såklart pluggat idag med och boken Inlärning och Omvärldsuppfattning är inte skitupphetsande direkt... Men stundtals är den lite intressant iaf. Jag håller min egen "studieplan" och det är viktigt för mig.

Jag och Mattias har börjat seriöst att titta på fjällstuga nu och tror att vi hittat en i Idre. Badrummet måste göras om och vi har kontaktat hanverkare där som ska rusta OM vi köper. Han ska lämna prisuppg idag eftersom han vet exakt vilken stuga/badrum det gäller. Sen ska vi stämma träff med mäklaren. Hittills har vi bara pratats vid i telefon och kollat upp fakta kring stugan och stuguthyrning mm.

Pojkarna ska sova hos mormor och morfar idag. Bjuder på en bild innan jag stänger ner och fortsätter läsa. (Då ligger jag före min plan, wiihiiee)

Kram!

 
Zandra och jag i lördags på deras kräftis. ♥ (Det ser ut som jag inte har någon tröja på mig men det HAR jag, banden har bara glidit ner)

Bye!


Skola och serier

Hejsan!

Sitter i skolan just nu, vi har "håltimme" tills kl 15. Det känns bra med skolan fortfarande, en del bitar börjar falla på plats och det känns skönt. Idag kommer vi sluta 16:45 och det känns tungt att knappt träffa barnen idag men de tjänar ju också nått på att jag får en utbildning... positivt tänkande... kan glädja mig med att Mattias hämtar de kl 15 iaf. :)

Ska försöka sätta mig och läsa lite till ett seminarium som vi har på måndag. Har en timme tillgodo nu så det är ju bara att passa på.

Igår var det lite seriepremiärer på kanal5 också.

Arga snickarn - Var som vanligt väldigt bra! Gillar det programmet.
Skånefruar - Oj så pinsamt det var! Verkligen Hollywood wannabies. De hade ju inte ens stil... enligt mig iaf.
Kungarna på Tylösand - Jag hade helt missuppfattat programmet och fick en smärre chock när jag insåg vad det handlade om!! Satt med fingrarna framför ögonen flera ggr för det var så skämmigt och äckligt. Men sånt program man inte kan låta bli att titta på även fast man inte gillar det.

Näe nu till viktigare saker... läsa bok...

Bye bye


I skolan

Hejsan!

Sitter nu i skolan och har lunchrast. Hade en jätterolig/intressant föreläsning imorse om Individen och gruppen. Vi har snart en andra föreläsning som jag hoppas är lika bra. Efter skolan som slutar 16 så ska jag träffa min "lillgrupp" och skriva ett utkast till ett arbete vi ska göra. En tjej saknas dock så jag hoppas att hon kommer sen. Det verkar vara en reko tjej så det tror jag.

Fy vad mycket folk det är i "egen mat" matsalen här på högskolan förresten!! Väntade bra länge innan det ens gick att värma och då var vi tidiga. Men man brukar ju anpassa sig fort om man vet hur läget är.

Kommer nog komma hem rätt sent idag, men jag hoppas att jag hinner hem till Oliver och Robin ska sova så jag får pussa och krama dem lite mera idag.

Näe nu börjar jag om 20 min och ska förbereda mig lite!

Kram!

(blir det bebis idag Rosanna?) ;)

Liten update

En fullspäckad helg har det varit.

Lördagen började med att jag och Oliver åkte ut till Valbo för att köpa hundmat. Sedan var det dop för söta lilla Agnes. Hon var jätteduktig hela tiden. Efter det åkte vi hem till Anna och Linda för att gratta Linda som fyllde 25år!! Vi tittade också på massa kort ifrån bröllopet och jisses vilken bra fotograf det var. Massa fina kort och de var själva supernöjda vilket jag tycker att de ska vara med all rätt! :) På kvällen var det kräftskiva hemma hos Zandra och Matz som slutade med utgång. Jag hade väldigt väldigt roligt och tackar så mycket! Idag har jag verkligen segat här hemma. Tvättat lite, städat lite och märkt klart barnens kläder - superskönt! Så jag fick lite gjort iaf.

Veckan som kommer nu innebär skola mån-tors väldigt långa dagar. Mattias kommer att få hämta barnen alla dagar från förskolan med undantag för imorgon då mormor kommer och hämtar dem.

Ska titta på Blackboard nu innan jag ska gå och sova. Det är skolans sida där jag kan kolla i princip allt som jag behöver veta.

God natt!

Skola,bio

Hej hopp!

Igår hade vi diskussions seminarie i skolan och det kändes bra! Känner att jag hamnat rätt och det är så befriande. :) Pojkarna är på förskolan och jag ska dona med grejor till skolan idag.

Igår var jag på förhandsvisningen av Going the distance, inte den bästa film jag sett men bra och rolig. Klart sevärd men man kan gott vänta tills den kommer på DVD/Blueray. Dagen kommer nog bli fullspäckad av saker att göra tills grabbarna ska hämtas, fast jag inte har sååå mycket att göra.

Ha en bra dag!!

RSS 2.0