Fjärran Höjder

Idag har jag varit och badat med Oliver och Robin på Fjärran Höjder. Alldeles själv! :) Det har gått hur bra som helst och båda skötte sig exemplariskt. Robin badade 2 x 15 min och gillade det. Det var hans andra gång i bassäng (på åland var ju första). Vi badade i simskole bassängen där temperaturen är anpassad för bebisar. Oliver badade lite grann i stora "lekbassängen" men nöjde sig sen tack och lov med att bada i "barnbassängen" (vid cafeterian). Där kunde jag ju stå och hålla Robin som fått blöja och body på sig. Jag och Oliver åt en varsin räksallad  och efter 1,5 timmes bad åkte vi hem. Jag köpte ett fyra månaders kort nu och då behöver man inte ha dåligt samvete över att inte vara där i flera timmar åt gången. Robin har såklart varit jätte trött idag så det har varit mycket lek med Oliver, vilket han i sin tur gillade. :) Det blir ju tyvärr inte lika mycket kvalitéts tid för varje barn när man har två. MEN syskon tid för varandra är ganska underbart och värdefullt det med.

Jag har nu på kvällen varit och tittat på Anna och Lindas radhus. Är såå glad över att de blir Bomhus bor de med! :) Ni kommer att blir mer besökta av oss nu när ni bor på promenad avstånd. Å det var riktigt fint må jag säga, när det fixats med tapeter mm så kommer det bli kanoners!

Nu ska jag glo på TV! :)

Bye!

Barnfonden

För ett tag sen så skaffade vi ett fadderbarn i Bolivia via Barnfonden. Det kostar 200kr i månaden och man väljer själv hur länge man vill vara fadder. Man får kort på barnet/familjen och brev växlar om man vill. För oss spelar det ingen roll om det är pojke/flicka och inte heller vilken ålder barnet har. Barn är barn oavsett om de är 2, 8 eller 12!

Jag tycker att om man har möjlighet så BÖR man hjälpa andra. Men man hjälper ingen annan om man inte hjälper sig själv först. :)

Vi har tänkt på det länge men det har inte blivit att man tagit tag i det. Nu hade barnfonden reklam på tv och vi slog till och ringde på en gång. Det känns riktigt bra och jag hoppas att vi kan hjälpa fler så småningom! Vill dock se hur allt fungerar först...

Om ni ska skänka pengar till någon form av välgörenhet så kolla upp att det är ett 90-konto som ni sätter in pengar på. (med 90-konto menar jag att plusgirots första siffror är 90) I Sverige visar det att man sätter in pengar till en seriös organisation där det kontrolleras så att alla medel används på rätt sätt.

Vi väntar fortfarande på ett  brev från den vi förhoppningsvis kommer hjälpa en bit på vägen till ett bättre liv.

Det här med att man är sin egen lyckas smed tror jag inte riktigt på. En del föds tyvärr i misär och har inte samma möjligheter. Det är då "vi som har det bra" kommer in i bilden. Vi kan med medel hjälpa andra till att få gå i skolan, få mat/vatten varje dag med mera... Förhoppningsvis så påverkar man något.

Jag tycker att Den Gyllene Regeln som finns i bibeln är ett bra budskap att följa. (även fast jag starkt kan ifrågasätta annat i den skriften)

"Altt vad ni vill att människan skall göra för er skall ni också göra för den".

Är det något jag skulle hoppas på mest i hela världen om ja inte kunde ge mina barn det som behövs för att överleva, så skulle det vara att någon annan ville avvara lite av sitt för att hjälpa! Hur mycket kärlek jag än ger mina barn så räcker det ju tyvärr inte att leva endast på...

Jaja djupa tankar men ack så viktigt i min mening.

Nu ska jag ge mina älsklingar massa kärlek för mat, dryck, rena kläder och lek har de haft hela dagen! ♥ (kärlek har de fått hela dagen med men nu en extra STOR dos) ;)

BYE

Åter Gävle

Go kväll!

Nu sitter jag i bilen på väg hem ifrån Båstad. Det har varit en trevlig och rolig semester men det ska bli skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Jag trivs ju väldigt bra hemma även fast jag älskar att åka iväg på småtrippar som nu! :) Resten av mina inplanerade trippar är nu först Gotland nästa vecka och sen i höst Thailand... :)

Barnen sover och nu vill Mattias nog att jag lägger ifrån mig datorn så vi kan prata med varandra. Vi gillar båda två att prata när vi åker bil -. mysigt på någe vis! :)

Bye!

Krabbor!

Gårdagens stora händelse var krabbfiske. :) Oliver ÄLSKADE det! Mattias är ute och fotar på klippor just nu så jag har tyvärr fortfarande inga kort att visa. Vi har lite otur med vädret och har inte badat någonting alls, men  i gott sällskap finns annat att göra. ;)

Oliver tittar på en film just nu och Robin vill ha min uppmärksamhet.

Bye Bye

Hovs Hallar

Vilket fantastiskt ställe vi är på! :) Fridfullt och vackert. Jag måste lägga in bilder och visa även fast de inte gör sig rätta. Imorse tog vi alla en 8 km promenad längs Kattegatt och det mysiga samhället. På eftermiddagen åkte jag och Oliver in på ett "äventyr" till Båstad centrum. Vi köpte glass och fick lite tid på tu man hand - mys! God mat och fotbolls krocket har kvällen ägnats åt. Nu sitter hela gänget och spelar poker och barnen sover. Jag är himla trött och inte alls sugen påä poker så nu tänkte jag klappa igen datorn och göra mina fina barn sällskap.

God Natt!

Båstad

Snart är vi framme! En veckas semester på västkusten och härliga Båstad. Mattias faster och familj har ett sommarhus i Båstad (de bor i Halmstad). Det var tre år sen vi träffades så det ska bli roligt att ses igen. Undrar vad de kommer att säga om Oliver som var 1 år 4 mån senast vi sågs. :) Ella och Tova bor hemma hos mamma och pappa. Husvakten våran är John så vi lämnar inget hus obevakat! ;)

Solen skiner just nu över oss men med en del moln! Hoppas på badväder imorgon...

Puss och Kram!

Trött

Mycket nu men jag återkommer...

Min födelsedag var iaf kanon! :)

Kram och God Natt

Grattis...

... till mig själv på 26 årsdagen! :) Jisses vad siffrorna börja låta mycket nu. ;)

Imorse fick jag frukost på sängen av mina killar som sjöng "ja må han leva". :)

Mattias och Oliver har åkt och handlat och lämnat in bilen för rengöring. Jag myser med Robin som nog snart tar en liten sovstund.

Igår rev vi staketet på altanen (inte allt) så vi skulle få ett litet soldäck. Beställde gräsmatta som kommer på fredag, med den pålagd så får ni se reultatet. :)

Puss och Kram!

Ps: nu sover Robin ;) :ds

Mina tjejer...

Ibland så är mina hundar för underbart söta! :)


Ella ♥


Tova ♥

De ÄLSKAR att ligga  i soffan i lekrummet på nedervåningen! Ella verkar inte bry sig om paparazzi-jag men Tova ser ut som hon blivit tagen på bar gärning!:)

Matte älskar er!

Bygga ihop och flytta runt mm..

Hejsan!

Hela helgen ägnades åt att få ordning på våra tv apparater. Bygga ihop möbler, bära ut gammalt, flytta runt mm. Så här blev iaf det slutliga resultatet:


Nya TV:n som vi fått av Expekt. Ny tv möbel från IKEA. Vardagsrummet.


Ett nytt vardagsrumsbord frå
IKEA. Hade ett likadant innan fast Ek färgat.


Gamla tv:n upp i sovrummet. Ny byrå från
IKEA där det nu förvaras sängkläder. :)

Våra grannar har haft släktingar på besök i helgen och där ingick en femårig pojke som heter Eddie. Oliver och han har lekt nästan hela tiden och det har gått hur bra som helst! :)

    

I lördags var kära kusin Sussi hit med sina två härliga ungar Ninni och Hampus! ♥ Vi åt lite jordgubbar och umgicks, det var sååå himla roligt att ni kom och hälsade på! :) Anna och Linda kom också förbi och det uppskattas ju såklart alltid. :)


Hampus, Sussi och Ninni ♥

Sen har vi ju sommarstugan... vi blev förälskade :). Men vi har lite mer att titta på så vi får se...

Hejsan Svejsan! :)

Morsning

Hoppas att ni vaknat upp på ett bra humör idag! Sol och värme letar sig fram över Gävle idag. :) Vår nya TV kom igår så idag blir det en tripp till IKEA för att köpa ny tv möbel. Visar nog med bild hur det blev senare.

Vi ska även till Forsbacka på visning av en sommarstuga! Vi letar och letar hela tiden och nu verkar vi ha hittat något som passar våra höga krav. Vatten, avlopp, toalett, dusch och el är måsten! Det behöver inte vara super lyx men vi klarar nog inte något primitivare än så. Men man ska aldrig säga aldrig, vi kanske hittar något pefekt ställe som saknar något/några av våra måsten. :) Herregud vad bortskämd man är egentligen! Tänk dem som saknar allt av våra måsten i t.ex. U-länder... Men bara för att jag avstår från att duscha så blir ju inte deras liv bättre heller! Idag ska jag nog lägga en slant i någon bössa tror jag...

Ja det var för nu... Hörs sen! ♣ 

Mysdag

Idag har varit en riktig mysdag - trots ösregn! Imorse gick jag upp med barnen och åt en härlig frukost. Jag älskar verkligen frukost - dagens absolut bästa mål! ;) Efter lunch åkte jag och lämnade Oliver hos sin farmor. Jag och Robin skulle hem till Rosanna och Edvin på mamma/bebis träff. :) Det dåliga vädret bidrog till att några hade ställt in vilket jag kan förstå. Det var iaf mycket trevligt och gott fika! :) Tack för inbjudan, den var verkligt uppskattad!

Strax efter 15 så åkte vi och hämtade Oliver. Vi åkte och hyrde film på filmtoppen. Middag åt vi hemma och sen har vi suttit i soffan och kramats, ammat och tittat på film. Mattias har inte kommit hem från kontoret än, John är här och de håller på att omorganisera där. John är han som Mattias har företag tillsammans med och han bor nu i Stockholm. När han kommer upp så brukar det blir lite längre kontorsdagar. Så ikväll njuter jag av tystnad och egen tid. (barnen sover ju nu) Nu ska jag titta på en till av filmerna som jag hyrde, hittills har jag sett Despereaux. ;) Gissar på att det blir Allt flyter för Mattias vill nog gärna titta på den andra med mig.


(Snyggt med benen, ser ut som jag stoppat fötterna under soffan)


Måste ju visa syrrans snygga tatuering som hon gjorde på sin födelsedag
den 7 Juli. Det står "Heaven is a place nearby". Otroligt vacker och ännu mer
då man vet vilken betydelse den har! Jag är bra sugen jag med på en tatu...

Under nästa vecka ska det bli sol har jag hört rykten om... :)

Kram!

Storm!

Jisses vad det öser ner regn! Nu ska jag äta lunch och sen hem till Rosanna och Edvin. :)

Små ting

Just nu uppskattar jag ett svalt sovrum, glada barn och ett bra humör! :)

God Morgon!

Ny mobil

Nu hade jag verkligen tröttnat på min mobil! Knapparna är trasiga, displayen sprucken mm. Sen så hade min bindningstid nästan gått ut också. :) Band mig lite längre och fick en ny mobil gratis! Jag älskar förresten tre, har aldrig haft så här lite i räkning någonsin som med tre.

Bye bye Nokia, welcome back Ericsson! ;)


Tisdag

Hejsan! Är lite dålig på att uppdatera just nu men med sommarens ankomst blir det mycket annat man vill göra.

Iaf så blev lördagen riktigt bra. Söta lilla Theas dop var så fint. :) Vi var i vackra Hillekyrkan och allt gick jättebra. Efter själva dopet bjöds det på smörgåstårta och annat gotta i fam. Wallin-Danielssons lokal. Mums! Å presentöppning dagens prinsessa till ära. :)

         
Hille kyrka                        Thea får välsignelsen         Massa presenter

Efteråt bar kosan oss till Bomhus och gratta min käre morbror Leif som fyllde år!

Sen skrudade jag om för att åka på tjejkväll! Allt var så himla gott och bra fixat. Det var jätteroligt och jag vill tacka alla som var med för den trevliga kvällen. TACK!

               
Lekar var det!                     Söta, fina Anna! Thailand...   Jag ser lite på sniskan ut,
                                                                                    men så var det inte! :)

Söndagen bara flöt förbi. På kvällen kom Carro hit och vi glodde på film och åt lite snacks. :)

Måndag.... hemma hela dagen... var en jobbig dag. Mycket tankar och minnen som gjorde mig både glad och lessen. Glad över alla fina minnen och att de är många. Lessen över att det inte blir fler... Putsade fönster uppe och bytte gardiner. Insåg att gardiner är något jag måste investera i. Åkte och handlade med mamma en sväng. Åkte sen förbi morfars grav och satte dit blommor. Å för att inte glömma så var det ju Prison Break igår! De sex sista avsnittena kvar nu...

IDAG fyller min älskade syster 24år! GRATTIS! Vi ska grilla och fira henne senare hemma hos mamma och pappa. Hon ska tatuera sig idag med. :)

Hejs svejs!

Fullspäckat

Idag är det en sån där dag då man önskar att den hade fler timmar.

* Vi ska på Thea´s dop kl. 14:30 i Hillekyrkan.
* Morbror Leif fyller år så vi ska gratta honom.
* Bjuden på tjejkväll hemma hos Paulina. 

Allt ska bli så himla kul!!!

Igår åkte Mattias och Oliver till Engesberg över dagen. Jag fick kvalitets tid med Robin och vi åkte till Köpis och shoppade lite och tog en fika med syster som jobbade.

         
Söta hängen från               Vår ytterdörr nu       Dop present till Thea ♥
Divas boning

         
Ny mascara                     Kläder till Robin.               Kläderna är kontrollerade
                                      (sensommar/höst)           så de inte innehåller hälsofarliga ämnen 
                                      KappAhl                          (vilket inte borde finns i några kläder?!)

 

Nya pumps (Crispins)
Var på jakt efter tofflor...hmm

Nu måste jag göra mig iordning!

Hej Då!

Fredag!

Ja idag blir det helg igen, fast för mig spelar det ju faktiskt ingen roll egentligen. :) Mammaledigheten är så underbart skön! :)

Igår var vi ner på stan en sväng och fixade sånt som behövdes göras. Nytt foto till mitt körkort fixades äntligen, var ju tvungen att göra ett nytt nu när jag bytte namn igen. Förseningsintyg lämnades till försäkringsbolaget vårat, vi fick tillbaka 1850:- från Ving förresten! :) Så nu väntar vi och får se vad det blir från Länsförsäkringar, allt känns bra. Vi löste även in avin med pengarna från ving vilket fick mig att komma på att kolla så de sitter på kontot nu. hmmm... tittade efter vanliga tofflor igår också men hittade inga till mina breda fossingar. Sen köpte jag en tröja och två linnen på Gina Tricot. Oliver fick lego och Mattias fick spelet Sänka Skepp (haha).. Vi åt lunch på Waynes och guuud vilken smarrig sallad  jag åt - kyckling med cashewröra - smaka på den ni! ;) Sen en sväng förbi mamma och pappa. Jag tog med mig två änglar till barn in på ICA och handlade hem lite basvaror sen. Man får så mycket energi av att i lugn och ro kunna handla FAST man har två små barn med sig och de är sååå duktiga. Engergin jag fick var verkligen välbehövlig till senare... Nattningen av barn här hemma blev ett riktigt kaos igår. Oliver låg uppe med Mattias och grinade efter mamma, här nere försökte jag göra Robin nöjd men han bara gallskrek i nästan en timme känns det som. Till slut somnade båda två så sött, men jag kände mig lite slut så jag gick ut och gjorde ren grillen en sväng. Jag slappnar psykiskt av när jag gör sysslor. Anna och Linda var här på kvällen för att måla klart staket och så, väldans bra blir det! ;)

På dagens schema har vi inget speciellt inplanerat. Ett snabb besök i Valbo tror jag.

Plockade fem jordgubbar till Oliver idag vid frukosten. Han tycker att det är riktigt lyxigt kan jag säga. :)
Robin vill gärna vara med hela tiden och idag fick han sitta i sin Hokus Pokus stol. Det gick jättebra och var lättare för mig att äta frukost utan bebis i famnen. :)

   
Oliver ritar på hushålls-     Robin i Hokus Pokus! :)
papper! Vi har vanligt
ritpapper men han fick
rita på en servett utomlands
så jag tror det är därför! :)

Yiipiiee de ringde från Länsförsäkringar alldeles nyss och 1200:- får vi av dem! Sammanlagt fick vi 3050:- tillbaka som kompensation för det 13 timmarnas försening till Gran Canaria. Känns lite bättre nu iaf!

Nu ska jag hänga tvätt...

Have a nice friday!

Onsdag

Ja idag har det inte hänt mycket här hemma inte. Vi har spenderat hela dagen här med att tvättat, strykt, rensat jordgubbsland och lagat mat. Tova blev som vanligt skit skraj när det började åska, tycker verkligen synd om henne... Men det gäller att bara vara lugn och inte låta det bli en big deal. Nu är hon sitt vanliga jag igen iaf! :)

Oliver fick äta fyra jordgubbar till frukost av vårat egna lands första skörd! :) (Givetvis var det gröt och smörgås som serverades med)



Robin har vänt sig från ryggläge till magläge idag också! :) Flera gånger dessutom. Tyvärr kan jag inte visa någon bild då han var nakenfis på alla. :) Det är så varmt nu och när vi är hemma får han slippa den varma blöjan och ligga naken på en handduk, det måste ju vara skönt eller hur?

Anna och Linda kom förbi på eftermiddagen och åt middag med oss. Himla skönt att få lite besök så man känner att något mer har hänt idag. Plus att vi gillar erat sällskap. :)

Igår spenderades dagen hos mamma och pappa med lunch, bad och sol. Eftermiddagen spenderades i svärföräldrarnas stuga i Engesberg med lite mer bad och grillning.

Kram/ Sara

RSS 2.0